Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició renya Colau i Collboni per descafeïnar l’Estat de la Ciutat
  • CA

L’oposició municipal està empipada amb el format dels debats sobre l’Estat de la Ciutat, una deliberació anual que hauria de permetre reflexionar sobre el rumb de Barcelona. El primer any d’Ada Colau com a alcaldessa es va celebrar amb tota la pompa al Saló de Cent, amb més de dues hores d’intervencions i amb ciutadania convidada com a mecanisme perquè el carrer fiscalitzés la institució. Enguany ha estat tot just un punt més de l’ordre del dia al ple de gener, sense públic i amb escassament una hora de durada. A més, el format mig telemàtic per la pandèmia ha acabat de deslluir el presumpte gran moment anual de la política municipal.

El govern municipal ha obert el debat amb la presentació de l’informe que cada any elaboren els tècnics de l’Ajuntament, que recull estadístiques de seguretat, mobilitat, economia i serveis socials, per exemple. Tot i que Barcelona toca sostre històric en usuaris de serveis socials, Ada Colau i Jaume Collboni han reivindicat la recuperació econòmica de la ciutat després de la pandèmia i grans obres públiques en marxa com el tramvia o Via Laietana. Barcelona té “un projecte i model de ciutat il·lusionants” i amb tantes obres durant l’últim any de mandat “el 2023 estrenarem ciutat”, ha presumit Colau.

Ernest Maragall (ERC), que precisament portava al seu programa electoral engalanar aquests debats i fer-los més a l’americana, ha protagonitzat una enganxada amb Jaume Collboni. “Vostès amb aquest informe no poden anar a segons quins barris, al Besòs per exemple. No aguanten la mirada de la ciutadania”, li ha etzibat el republicà. “Nosaltres anem cada dia als barris i al Besòs, cada dia. I sap què ens diuen els veïns? Que troben a falta l’oposició”, li ha replicat el socialista. “El Besòs precisament està com està perquè no hi inverteix la Generalitat, zero!”, ha rematat.

Elsa Artadi (JxCat) també ha atacat amb duresa el baix perfil del debat anual: “Això sembla un mer tràmit, des que és alcaldessa Colau això s’ha convertint en el debat minvant i cada cop hi ha menys temps hi ha menys temps per intervenir i deliberar”. “A mesura que la ciutat s’ha anat apagant vostès han decidit que aquest debat també”, ha dit. 

“M’ha semblat que érem en una presentació de l’acció de govern davant de la seva militància”, ha ironitzat Eva Parera (Valents). Ha criticat el triomfalisme del balanç i ha demanat fer autocrítica: “Em sembla molt bé que estiguin contents del que fan bé, però tocar de peus de terra és molt important”.

Luz Guilarte (Cs) i Josep Bou (PP) han criticat especialment les polítiques econòmiques. “Creuen que és una ajuda donar 300€ a un autònom quan li han pujat tots els impostos? Això és almoina!”, ha carregat Guilarte. “Cal atraure talent i inversions estrangeres amb seguretat jurídica i una zona fiscal franca”, ha proposat Bou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa