Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició s’avé a negociar el pla de mandat del govern Colau-Collboni
  • CA

 

El pla de mandat del govern Colau-Collboni comença a tramitar-se amb el consentiment de l’oposició. L’abstenció d’ERC, JxCat, PP i Manuel Valls al Pla d’Actuació de Mandat (PAM) –el full de ruta 2020-2023– aquest dimecres a la comissió de Presidència permet l’obertura d’un procés participatiu que durarà dos mesos. La ciutadania podrà suggerir i subratllar prioritats a través del portal Decidim i en sessions presencials que es duran a terme d’aquí al març.

Fa quatre anys, quan Ada Colau va arribar a l’alcaldia barcelonina, el procés participatiu pel PAM va ser lleugerament més llarg i molt més publicitat que l’actual, tot i que finalment el document no va aconseguir l’aprovació al plenari per manca de consens polític.

[r:1]

El regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (Bcomú), ha estimat que el PAM podria portar-se a aprovació definitiva “abans de l’estiu”. Ha defensat com a novetat un major grau de concreció sobre quines polítiques concretes i obres públiques es volen fer d’aquí a 2023, per fer més fàcil l’avaluació posterior del compliment. Tot i així, davant les crítiques de l’oposició, ha defensat que també cal una mica de literatura sobre l’estat de la ciutat i el sentit de les actuacions: “El PAM ha de contenir fets però també paraules”.

ERC i JxCat, que aquest dilluns anunciaven amb el govern l’acord pels comptes de 2020, s’han obert a negociar també el PAM. Jordi Coronas (ERC) ha defensat que “Barcelona necessita una sacsejada” i ha advertit al govern que el seu grup no vol negociar “un document de paraules” sinó “contingut que es correspongui amb les necessitats de la ciutat”. Jordi Martí Galvis (JxCat) ha desitjat que es pugui aprovar “un PAM fruit d’una autèntica negociació política i de l’aportació ciutadana” i ha demanat respectar més el que expressin els veïns a les consultes, perquè el passat mandat el suport mostrat a la cobertura de la Ronda de Dalt no es va veure correspost.

Cs és l’únic partit que ha votat en contra de la proposta de full de ruta, en considerar que no apostava prou per la seguretat, que és la principal preocupació dels barcelonins segons el Baròmetre. El PP s’ha avingut a negociar, en especial l’àmbit tributari, mentre que Manuel Valls (BpC) ha mostrat procliu també a un document final de consens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa