Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició acusa Maragall d’utilitzar Barcelona de “moneda de canvi”
  • CA

L’oposició en bloc ha criticat la reculada d’ERC, que després d’arribar a un pacte amb els comuns a la Generalitat s’ha vist forçada a facilitar la tramitació dels pressupostos a l’Ajuntament de Barcelona malgrat haver votat inicialment en contra fa tot just cinc dies. Junts per Catalunya, Cs, PP i Barcelona pel Canvi han acusat els republicans d’utilitzar Barcelona com a “moneda de canvi” per aprovar els comptes de la Generalitat.

Les explicacions de Maragall, que ha assegurat que la negociació s’havia fet sense la participació del seu grup municipal, no han convençut la líder de Junts, Elsa Artadi, que li ha recriminat que el ‘no’ d’ERC als pressupostos de Colau no hagi durat “ni una setmana”. Artadi, que ha matisat que el seu partit no entorpirà la tramitació dels pressupostos catalans perquè no alteren el pacte amb els comuns no altera el seu contingut, ha assegurat que Maragall ha “enterrat” la seva credibilitat.

Interessos de partit

Una lectura similar ha fet la presidenta de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, que ha acusat ERC de posar els interessos del partit per sobre dels de la ciutadania. Guilarte considera que els republicans tornen a “validar” el model d’Ada Colau a Barcelona. El regidor del PP, Josep Bou, també ha acusat Maragall de no defensar prou els barcelonins i de deixar-se trepitjar pel seu propi partit, que és qui ha decidit “què convé o no convé” a la ciutat.

La portaveu de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, que va jugar un paper clau permetent la tramitació inicial dels pressupostos durant la votació de la setmana passada, ha criticat ERC i Ernest Maragall per convertir-se en un “instrument dels vuit diputats dels comuns”. Hores abans, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, també havia mostrat la seva sorpresa pel canvi d’actitud d’ERC i ha reclamat als republicans que, si volen aprovar els pressupostos de Barcelona, tornin a negociar amb el govern municipal a l’Ajuntament, no al Parlament amb els comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa