Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres de les superilles de l’Eixample seguiran endavant

La fiscalia s’ha oposat aquest divendres a l’aturada cautelar de les obres que estan actualment en marxa als eixos verds, altrament coneguts com a superilles, de l’Eixample. Una aturada de les obres que havien demanat Josep Antoni Acebillo, arquitecte municipal durant l’època de Pasqual Maragall, i els advocats Francesc Jofresa i Ferran Grasas, en una querella contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, per un suposat delicte urbanístic i de malversació.

En l’escrit de la querella recalquen que es tracta “d’una infracció normativa manifesta de la llei del sòl que pot tenir efectes devastadors” tant pels particulars com pels comerços en si que es veuen afectats per les zones en obres. En aquest sentit, però, la fiscalia recorda a través d’un escrit que ja van investigar la tramitació de les obres i van descartar que es tractés d’un acte delictiu. A més, a aquesta consideració se li suma l’avançada etapa en la qual es troben les obres.

Els autors de la querella no han quedat satisfets amb la resolució de la fiscalia i critiquen la manera com ha actuat aquest òrgan, concretament amb què demanessin a Sanz que informés sobre les raons que motivaven la implantació de les superilles de l’Eixample. “Que en lloc de rebre-li declaració en condició de denunciada, el fiscal li demana que elabori un informe jurídic, que evidentment no dona cap explicació, no és altra cosa que un al·legat autoexculpatori”, afirmen amb contundència.

Els arguments de la querella

Amb aquesta denúncia els autors pretenien aturar les obres per evitar “la plena consumació” dels delictes que, sota el seu parer, està cometent l’administració dels Comuns, així com el perjudici econòmic de l’obra, que l’escrit xifra en uns 100 milions d’euros. En aquest escrit relaten també que “s’estan transformant substancialment, per no dir eliminant, unes vies públiques essencials de la ciutat”, uns canvis que estan canviant per complet l’entramat urbanístic de la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 14, 2023 | 18:54
    Ricard abril 14, 2023 | 18:54
    No sabia que l'avançat estat d'unes possibles obres il.legals fos un argument per no entrar en el fons d'un assumpte. La fiscalia castellana cada dia ens sorprèn una mica més.
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a abril 14, 2023 | 19:23
    Tripartit no, gràcies abril 14, 2023 | 19:23
    Les ximpleries de la Colau estan arruïnant Barcelona
    • Icona del comentari de: Ximpleries a abril 14, 2023 | 19:57
      Ximpleries abril 14, 2023 | 19:57
      No sabia que Barcelona estava arruïnada. Creia que estava contaminada, i que calia fer alguna cosa. En Trias proposa incrementar la contaminació.
  3. Icona del comentari de: Antoni Casas a abril 15, 2023 | 09:14
    Antoni Casas abril 15, 2023 | 09:14
    Trias "l'amic dels cotxes". Quina bajanada va dir, a mi m'ha perdut i visc al carrer Diputació a tocar del carrer Girona. Benvinguda sigui la superilla!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa