Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La número 2 del PSC defensa l’ús actual de la comissaria de la Via Laietana

La delegada del govern espanyol a Catalunya i número 2 de la llista del PSC a les eleccions a l’alcaldia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, s’ha pronunciat respecte al projecte per convertir la comissaria de la Via Laietana en un espai de memòria. En una entrevista publicada a El Periódico aquest dissabte, Gay defensa l’ús actual de les instal·lacions i el “servei públic” que realitzen els agents destinats a aquest equipament policial de la capital catalana.

“Aquest edifici està ocupat avui dia per una policia democràtica molt ben valorada per la ciutat i que, a més, ofereix el servei públic de la seguretat i vetlla pels veïns i veïnes i per tots els ciutadans”, assenyala al respecte la delegada del govern espanyol, que no dona peu amb la seva resposta a la possibilitat de convertir aquesta comissaria en un espai de memòria a curt termini. Cal recordar que aquest projecte de reconversió d’usos de la Prefectura Superior de Policia de Barcelona -que va ser l’escenari d’un nombre desconegut de tortures durant el franquisme– és una demanda que des de fa temps estan posant sobre la taula diverses forces polítiques, entitats i una part important de la ciutadania.

‘No’ del Congrés dels Diputats a l’espai de memòria

La reivindicació va arribar el passat mes de febrer de la mà d’ERC a la Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats, que va decidir finalment rebutjar la proposta. Els vots clau que van permetre tombar la iniciativa van ser dels del PSOE. Aquesta postura és molt diferent de la que va tenir el partit del govern espanyol el 2017, quan la iniciativa va tirar endavant gràcies als seus vots i els d’altres partits. Per la seva banda, el diputat Rafael José Vélez, justificava aleshores aquest gir de guió protagonitzat pel PSOE al·legant que els temps de “repressió” d’aquesta comissaria “estan superats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a març 18, 2023 | 15:34
    Català març 18, 2023 | 15:34
    Quina Barra!!!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa