Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un miler de persones surt al carrer per reclamar l’alliberament de Hasél i els detinguts pels aldarulls
  • CA

Un miler de persones ha recorregut els carrers de l’Eixample en una nova manifestació per reclamar l’alliberament de Pablo Hásel i de vuits dels detinguts durant els aldarulls del cap de setmana passat, que estan en presó preventiva des de dimecres. Ha sigut una protesta descafeïnada, amb poca afluència –lluny de les 4.000 persones de la setmana passada– i pràcticament sense incidents que podria servir perfectament per tancar el cicle d’aldarulls que va començar ara fa tres setmanes arran de la detenció del raper.

L’únic moment de tensió s’ha produït al començament de la marxa. La manifestació baixava per carrer Roger de Flor i s’ha trobat amb una línia policial dels Mossos d’Esquadra que els ha impedit seguir endavant. Davant la impossibilitat d’avançar, alguns manifestants han començat a llançar ampolles i pedres contra els antiavalots.

Poc després un grup de manifestants ha decidit canviar d’estratègia i s’ha dirigit cap al cordó dels Mossos de manera “pacífica” per recordar a la policia que han de protegir els ciutadans. Fins i tot un dels manifestants ha increpat un grup de joves quan intentaven encarar-se amb la policia llançant més ampolles. Finalment els antiavalots han decidit endarrerir de nou la línia policial per evitar enfrontaments amb els manifestants. De moment, la policia catalana sembla disposada a deixar més marge d’actuació als manifestants, que tampoc estan mostrant una actitud tan agressiva com a les últimes protestes.

Alguns manifestants han fet pintades anticapitalistes durant la protesta / Quico Sallés

Inici tranquil

Mig miler de persones a tot estirar s’havien concentrat avui a la plaça Tetuan de Barcelona en l’enèsima protesta arran de l’empresonament del raper. Encerclats per un dispositiu policial de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra, la manifestació ha començat com una concentració pacífica amb diversos pronunciaments i discursos en favor dels drets i les llibertats civils.

Amb el lema “Fins que caiguin”, els concentrats al centre de la plaça Tetuan cridant consignes favor de la llibertat del cantant, i en defensa de la llibertat l’expressió. La manifestació de marcada per les detencions arran de la protesta de dissabte passat on es van registrar incidents i aldarulls que ha comportat la detenció de vuit persones que romanen a la presó sense fiança per temptativa d’homicidi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vosaltres mateixos a març 06, 2021 | 19:50
    Vosaltres mateixos març 06, 2021 | 19:50
    Abans de res la llibertat d'expressió. Hasél sobre JxCash el 2019: "Després de la bleda de la Borràs fent el ridícul amb el rei, això d'en covard d'en Torra. Són un Govern útil, sí, per perpetuar la còmoda dominació de l'Estat. Quina vergonya tenir aquests polítics i a sobre mantenir-los amb sous elevadíssims".
    36
    Icona de dislike al comentari de: Vosaltres mateixos a març 06, 2021 | 19:50 41
    Respon
  2. Icona del comentari de: Maria a març 07, 2021 | 09:08
    Maria març 07, 2021 | 09:08
    Aquest periodista és un hipòcrita, com tots els del seu partit, ER. Si hi ha enfrontaments és violència i no sé quantes coses més. Ara que no n'hi ha és protesta "descafeïnada". Aneu a la merda amb la vostra política de putaramoneta convergent!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa