Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova enquesta manté el frec a frec entre Collboni, Trias i Colau

Sembla que la tònica serà la mateixa durant tota la campanya electoral i el frec a frec entre Collboni, Trias i Colau es mantindrà fins al dia de les eleccions. Una nova enquesta, elaborada per Sociometria per a ‘El Español’, dona la victòria a Jaume Collboni amb un 21,3% dels vots, molt a prop de Xavier Trias (20,3%) i Ada Colau (18,9%), que queda un pèl despenjada. Transformat aquest resultat en regidors, l’aritmètica iguala les tres forces. El PSC n’obtindria entre 10 i 11; TriasxBCN, de 9 a 11; i BComú, 9 o 10.

Per darrere quedaria ERC, amb Ernest Maragall al capdavant. El republicà obtindria el 14,8% dels suports i sumaria 7-8 regidors. Maragall es manté a prop de la lluita per l’alcaldia, malgrat que el sondeig confirma el lleu retrocés que pronostiquen també altres enquestes. Pel que fa a la resta de llistes, només el PP té assegurada l’entrada a l’Ajuntament, amb un 8% dels vots (3-4 regidors). El sondeig d’aquest diari també obre la porta del plenari a Vox, assegurant que obtindria entre 2 i cap regidor. Amb tot, el percentatge de vots atribuït a la força d’extrema dreta es queda en un 4,5%, a mig punt del 5% necessari per obtenir representació.

Cs, Valents i CUP, fora de l’Ajuntament

El sondeig manté les tendències que ja es veien en anteriors enquestes. El CIS també va pronosticar un frec a frec entre els candidats de PSC, BComú i TriasxBCN. Aquest cop, amb victòria per a Colau i Collboni en segona posició. Pel que fa a les forces minoritàries, els sondejos avalen l’aposta d’Alberto Núñez Feijóo per Daniel Sirera, que consolida el PP com la primera força de la dreta espanyolista. Ni Anna Grau (Cs) ni Eva Parera (Valents) aconseguirien la quimera de remuntar les enquestes per mantenir els seus partits a l’Ajuntament. A l’altre extrem ideològic, l’enquesta de Sociometria tampoc dona opcions a l’esquerra independentista de la CUP, que es queda amb el 3,8% dels vots, lluny del 5% necessari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gilbert a maig 18, 2023 | 12:05
    Gilbert maig 18, 2023 | 12:05
    Aleshores jo votaré ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa