Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou tall a la Meridiana amb ‘ajuda’ inesperada de la policia
  • CA

Els manifestants que cada dia tallen l’avinguda Meridiana en protesta per la sentència de l’1O s’han trobat aquest dilluns amb una ajuda inesperada. A quarts de nou, després de 20 minuts de marxa lenta creuant el pas de zebra de la cruïlla de la Meridiana amb Fabra Puig, la Guàrdia Urbana ha decidit tallar preventivament el carrer per evitar incidents.

Molt abans que arribessin els concentrats ja hi havia diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra esperant als voltants de la cruïlla. Només arribar, els manifestants han fet un parell d’intents tímids d’ocupar la calçada, però han optat per seguir amb la tàctica dels últims dies i s’han limitat a creuar el carrer quan el semàfor dels vianants es posava en verd. Això sí, amb extrema lentitud perquè els vehicles no poguessin reemprendre la circulació de seguida que es posés vermell el semàfor.

Nou tall de trànsit a la Meridiana aquest dilluns / X.F.

Nou tall de trànsit a la Meridiana aquest dilluns / X.F.

Un manifestant s’ha acostat als Mossos d’Esquadra i s’ha ofert a identificar-se fins i tot abans que hi hagués cap problema. Una oferta que l’agent ha acceptat de bon grat. Fins i tot quan el carrer ja estava tallat, els manifestants s’han cenyit al pla original i només han creuat el carrer quan el semàfor estava en verd. Els Mossos d’Esquadra han amenaçat per megafonia de denunciar qualsevol persona que estigui a la calçada quan el semàfor es posi vermell i, com a resposta, alguns manifestants els han increpat per estar més pendents de si es creua en vermell que de “lladres i violadors”.

Al cap de 20 minuts de tall policial i just després de l’advertència dels Mossos, la Guàrdia Urbana ha reobert el trànsit a la Meridiana. No obstant, una estona després ha tornat a tallar l’avinguda en sentit sortida. Els concentrats –unes 200 persones– han seguit als entorns de la cruïlla amb Fabra i Puig, creuant el semàfor amunt i avall, pel que l’estira-i-arronsa ha continuat durant unes parell d’hores llargues. Els dos cossos policials han identificat almenys 4 assistents.

“Multa! Multa!”: els crits contra un motorista que se saltava el semàfor

Entre les anècdotes d’aquest vespre, destaca l’escridassada que s’ha emportat un motorista. Ha intentat saltar-se el semàfor quan creuava gent i els manifestants han començat a cridar “multa, multa!”.

Tensió per una identificació policial amb persecució inclosa

A quarts de deu s’han viscut moments de tensió a la Meridiana, quan un manifestant ha estat identificat pels Mossos. A diferència de vegades anteriors, els agents l’han perseguit pel mig del carrer, tallant el trànsit i provocant un aldarull que ha acabat amb els antiavalots impedint que es pugui creuar el carrer.

La mare d’un manifestant discuteix amb els Mossos el tall de trànsit

Més tard, un jove que estava creuant el carrer s’ha quedat a la calçada quan el semàfor s’ha posat vermell i els Mossos han intentat endur-se’l per identificar-lo. La intervenció policial ha creat un gran enrenou instantani. Enmig de la gentada ha aparegut la mare del noi, que entre la confusió ha pogut escapolir-se dels agents. Després un policia ha intentat parlar amb la mare per fer-li entendre que només estan fent la seva feina.

Poc després els Mossos han identificat dos nois més, probablement menors, però els han deixat anar entre crits dels manifestants. Un agent ha tingut una enganxada amb un fotògraf que li demanava el número identificació perquè considerava que no havia actuat segons el protocol i ell s’hi ha negat. Un dels veïns que s’ha acostat a observar el tall ha estat l’exdiputat Antonio Baños.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa