Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou estira-i-arronsa d’ERC i Junts per una estelada desplegada per la Mercè
  • CA

Durant la diada castellera de diumenge al matí a la plaça Sant Jaume, amb motiu de les festes de la Mercè, un seguit de persones van desplegar una estelada gegant en una cantonada despertant els crits d”independència’ per part dels assistents a la diada. Aquest fet, que podria haver passat desapercebut, ha tornat a generar una picabaralla política a les xarxes socials entre representants de Junts i ERC.

Segons denuncien alguns internautes, polítics de Junts i comptes de Twitter falsos han aprofitat la imatge per atacar l’adversari polític. És el cas de l’historiador Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, que ha penjat el vídeo a les xarxes socials amb un missatge enigmàtic que molts han considerat un atac a Esquerra Republicana: “Davant tanta covardia, la capital del país exigeix Independència”. Altres comptes també han aprofitat per eludir al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i per qualificar la taula de diàleg de “farsa”.

Resposta d’ERC

Si bé el partit no s’ha pronunciat en públic, alguns dels regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona sí que han sortit en defensa del vídeo, criticant l’actitud d’alguns usuaris de Twitter. La regidora d’ERC al consistori, Eva Baró, ha explicat que va compartir el vídeo “per mostrar una Barcelona orgullosa, no per llançar-lo contra ningú”. I tot d’una lamenta el fet que altres persones se l’han apropiat, recordant-los que “sempre fan un flac favor a la causa, alimentant sistemàticament l’insult i la divisió”.

Margall es distancia de Junts

No és la primera mostra d’indiferència entre els dos socis independentistes a l’Ajuntament de Barcelona. Sense anar més lluny, el líder d’ERC al consistori i candidat a les pròximes eleccions municipals, Ernest Maragall, va distanciar de Xavier Tiras en una entrevista al TOT Barcelona. En aquesta entrevista, Maragall es pregunta “què va fer el senyor Trias com a alcalde”. I preguntat per la relació que manté amb l’exalcalde de la ciutat, el líder d’ERC manté que estan “en terrenys ideològics perfectament diferenciats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa