Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix crida a defensar els talls contra el “govern titella”
  • CA

Meridiana Resisteix no pensa afluixar en el torcebraç que manté amb la Generalitat. La plataforma que continua interrompent la circulació a la cruïlla de l’avinguda Meridiana amb Fabra i Puig per protestar per les causes judicials contra independentistes ha cridat a través de les xarxes socials a manifestar-se dissabte i diumenge per defensar els talls a la via. L’acció ha deixat de comptar amb l’aval del Departament d’Interior des del passat dissabte.

El grup ha difós un missatge aquest dijous en què convoca noves concentracions per dissabte i diumenge per seguir sostenint els talls a la circulació que protagonitza des de fa mes de dos anys. Alhora, insta a aplegar-se a la Meridiana el cap de setmana contra el que defineix com “la repressió d’un govern titella” -en referència a l’executiu català- i “en mans d’un Estat feixista i opressor” -en referència a les autoritats espanyoles-.

Meridiana Resisteix aspira a repetir la mobilització de dissabte passat, quan va aconseguir reunir més gent de la que acostuma a atreure i va desobeir la primera jornada en què li mancava permís per interrompre el trànsit. Interior planteja als manifestants que es traslladin a la placeta annexa a l’estació de Fabra i Puig, on no s’impediria que els conductors circulessin en una de les artèries d’entrada i sortida de Barcelona, però la plataforma no accepta l’opció.

Nou desallotjament

La convocatòria arriba després d’una setmana en què els seguidors de Meridiana Resisteix han desafiat dia rere dia la prohibició de congregar-se enmig de la calçada de l’avinguda. Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra que es despleguen al voltant del punt habitual de concentració desallotgen cada vespre des de dilluns els concentrats que acaben envaint els carrils de circulació.

Igual que ha passat els últims dies, l’escena s’ha tornat a repetir aquest dijous. Després d’uns minuts obstaculitzant el trànsit, la línia policial ha avançat i ha fet retrocedir les poques desenes de manifestants independentistes que insisteixen en ocupar la calçada per queixar-se per la judicialització contra la causa sobiranista. Els càntics a favor dels encausats i contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha continuat al tram de vorera on la Generalitat planteja a la plataforma que instal·li la seva acció diària.

També és habitual la contramanifestació de veïns de la zona i altres de signe espanyolista, detractors dels talls que s’han repetit 672 cops des que el Tribunal Suprem va dictar la sentència contra els dirigents jutjats del Procés, l’octubre de 2019. Uns pocs han tornat a escridassar els independentistes i a corejar consignes contra els talls.

Més notícies
Una de les noves escombradores de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
Colau organitza una festa per ensenyar els nous vehicles de neteja
Notícia: Colau organitza una festa per ensenyar els nous vehicles de neteja
Comparteix
La flota s'exhibirà al passeig Lluís Companys, just abans d'estrenar-se el març a cinc districtes
Els banys premium de l'estació de Sants / One Hundred
El primer urinari del món que mesura la hidratació s’instal·la a Barcelona
Notícia: El primer urinari del món que mesura la hidratació s’instal·la a Barcelona
Comparteix
El model inèdit és una creació d'una start-up barcelonina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa