Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix afronta una nova contramanifestació unionista amb la cobertura legal renovada
  • CA

“Demà vindreu, no? Demà hem de ser més que mai! Sabeu qui ve, no?”. O bé: “Demà hi haurà tanta policia que igual ja no cal que vinguem nosaltres!”. Aquests eren els comentaris d’aquest dimecres al vespre al tall de la Meridiana, on els manifestants saben que per a aquest dijous hi ha anunciada una contraprotesta unionista. Sota el nom Unidos por España, l’acte reunirà Societat Civil Catalana (SCC), UPyD i Nuevas Generaciones al punt on ells es posen cada dia, a Meridiana amb Fabra i Puig, a partir de les 18.30 hores. “No deixarem que ens tallin la llibertat, no tallaran la Meridiana, Barcelona és de tots”, adverteixen en el cartell de la convocatòria.

Cartell d’Unidos por España per convocar un contra manifestació a la Meridiana

   

Després de dos vespres agitats –amb un atropellament i una agressió a cops de puny–, aquest dimecres el tall ha sigut plàcid, tranquil i llarg, perquè els manifestants de Meridiana Resisteix han decidit aprofitar el 100% de la cobertura legal que tenen i han començat la protesta a les 19 hores, en lloc de fer-ho a les 20 hores com fan habitualment. I allà s’han estat, sense incidents, fins a les 22 hores, cantant, ballant sardanes i cridant consignes en defensa dels presos polítics i els exiliats.

De fet, la mateixa Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit a les set en punt de la tarda, i patrulles de la policia muncipal i dels Mossos d’Esquadra tenien la zona totalment controlada. El fet que la protesta contra la sentència del Procés estigui comunicada al departament d’Interior proporciona als manifestants, que avui s’han trobat en aquest punt per 137è dia, cobertura legal i protecció policial. I malgrat que solen fer el tall de les 20 hores a les 22 hores, la comunicació els cobreix tres hotes, de les 19 h a les 22 h, o avui les han expremut.

La comunicació a Interior, a més, ha sigut renovada un cop més a través de l’ANC i ara la protesta està blindada fins al 18 de març, mentre periòdicament hi ha protestes ultres o unionistes en contra. I també mentre l’Ajuntament continua reclamant a la Generalitat que prohibeixi la protesta, cosa a la qual Interior respon que està emparada pel dret a manifestació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa