Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un membre de la llista de la CUP denuncia els Mossos per detenció il·legal

Ivan Patrici Navarro ha decidit denunciar els Mossos d’Esquadra per una detenció il·legal que va tenir lloc l’any 2019. Aquest militant de la CUP i número 21 de la llista dels anticapitalistes a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig ha presentat aquesta querella després que ara fa uns mesos fos absolt dels càrrecs que se l’imputaven per haver presumptament agredit un agent durant una protesta al barri d’Horta.

Els fets van tenir lloc el 16 d’octubre del 2019 durant una manifestació a barri d’Horta pocs dies després de la sentència del Procés. La concentració es va convocar en protesta per la celebració d’un acte de Ciutadans a la zona i va comptar amb una forta presència policial. Amb aquest context, la policia catalana va provar de dispersar els manifestants “a cops de porra”, provocant ferides de diversa consideració en molts dels participants d’aquesta concentració.

Absolt després de ser víctima d’una agressió

En un dels moments de la protesta, un agent dels Mossos d’Esquadra aborda violentament per l’esquena un dels manifestants i el fa caure de cara a terra. La víctima d’aquesta actuació -que està enregistrada en vídeo- va ser precisament l’ara número 21 i candidat a conseller de Nou Barris de la CUP. Patrici Navarro va haver d’afrontar un judici per presumptament haver agredit aquest agent durant la protesta. Després de dos anys de periple pels tribunals, el Jutjat Penal número 13 de Barcelona decidia el 19 d’octubre del 2022 absoldre el militant dels anticapitalistes de tots els càrrecs que se l’imputaven, contradient d’aquesta manera la versió policial.

En un comunicat conjunt fet públic aquest dimarts, la CUP, Alerta solidària i Solidaritat Perifèrica han anunciat la presentació d’una denúncia pels delictes contra la integritat moral, de lesions i de denúncia falsa pel cas de Patrici Navarro. L’objectiu d’aquest pas és denunciar la “falta de seguretat i la repressió” que pateixen els manifestants antifeixistes i l’Esquerra Independentista davant de cossos policials que “actuen amb impunitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa