Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall promet posar en marxa “una fàbrica d’habitatge protegit”

ERC entrarà de ple en el gran problema social de Barcelona, la falta d’habitatge a preus assequibles. Si és alcalde, Ernest Maragall posarà en marxa, en els 100 primers dies de mandat, tres mesures per revertir aquesta situació, en consonància amb el seu objectiu de disposar de 20.000 nous habitatges a Barcelona. “Desplegarem de forma efectiva la llei de contenció de preus del lloguer, definint zones i limitacions de preu, tot el que la llei nova permet”, ha dit Maragall en primer lloc. La segona mesura de xoc serà la convocatòria d’una taula del sector públic i privat de l’habitatge, també amb la Generalitat, “per posar en marxa la fàbrica de construcció de nou habitatge protegit i assequible. I això és urgent”, ha reblat el candidat d’ERC, que ha fet una roda de premsa a la Casa Bloc de Sant Andreu, un complex d’edificis protegits, d’estil racionalista, que va construir la Generalitat republicana posant la primera pedra el 1933.

Reduir a zero l’emergència habitacional

En tercer lloc, Maragall ha anunciat la seva voluntat d’utilitzar el “sòl disponible”, amb “gestió urbanística” i “amb una inversió pública no molt important” per “reduir pràcticament a zero la llita de la taula d’emergència habitacional a la ciutat”. El candidat de Barcelona ha detallat que hi ha “sòl d’equipaments disponible”. En aquest sentit, Maragall ha acusat l’alcaldessa Ada Colau d’haver abandonat les seves funcions per protegir el dret dels barcelonins a tenir un habitatge digne, i ha denunciat la seva “inacció”. “Molta queixa, molta lamentació, però cap actuació”, ha lamentat.

Maragall ha estat acompanyat per la número 3 d’ERC a Barcelona, i delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, i també pel conseller de Territori, Juli Fernández. Capella ha remarcat que justament s’ha triat la Casa Bloc per exemplificar la línia de continuïtat d’aquell Govern republicà dels anys 30: “Reivindiquem el paper d’ERC al llarg de la història en la lluita pel dret a l’habitatge, un dret que és la porta d’entrada a la resta de drets, perquè si no tens un sostre que t’aixoplugui, difícilment pots accedir als altres drets. I ara, des del Govern ho estem fent, i hem estat els primers a regular i limitar els preus del lloguer -el PP va dur la llei al Constitucional, “i ni PSOE ni Podemos van fer res per evitar-ho”-, ha dit Capella.

Per la seva banda, el conseller Juli Fernández ha assenyalat que ERC “ha posat tots els instruments al servei del dret a l’habitatge”, i ha fet un repàs a les pressions que ha fet ERC a les cambres legislatives per empènyer altres partits a legislar. De fet, el conseller ha remarcat que la Generalitat ha obert convocatòries per construir 3.000 habitatges de lloguer social, la concessió de crèdits tous, o l’eina de les expropiacions.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Fina a maig 25, 2023 | 13:28
  Fina maig 25, 2023 | 13:28
  Una altra frase gloriosa! Fàbrica!!!!!! El discurs ja se sap, promeses i promeses (amb els comissionistes de partit a l'aguait) . Encara que els antecedents són de no haver presentat cap proposta i de no haver fotut ni brot allà on erc ha gestionat. .
 2. Icona del comentari de: Fora ricatxos maragalls!!! a maig 25, 2023 | 15:28
  Fora ricatxos maragalls!!! maig 25, 2023 | 15:28
  Maragall, 4icatxo immoboiliari, quants okupestens a dins el teuPaoacio particular. Ricatxo quqnts pisos tens? Esquerra plena de bitllets i no reparteix el seu PATRIMONI DESCOMUNAL
 3. Icona del comentari de: Maragall, un ric com cal!! a maig 25, 2023 | 18:24
  Maragall, un ric com cal!! maig 25, 2023 | 18:24
  Maragalls, es d'Esquerra i molt ric? Mira que es fàcil repartir el patrimoni i ajudar a la gent. Per que no ho fas?
 4. Icona del comentari de: ciutadà a maig 25, 2023 | 19:16
  ciutadà maig 25, 2023 | 19:16
  Deurà ser com una fàbrica d'embotellar fum, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa