Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall promet convertir Barcelona en “gran capital republicana”

Falta poc més d’un mes perquè se celebrin les eleccions municipals, i a Barcelona seran les més disputades de la història amb quatre grans partits aspirant a ser els més votats, però no a tenir la majoria absoluta. Entre ells, ERC, que parteix de la victòria del 2019 amb el mateix candidat, Ernest Maragall, però que finalment no va ser alcalde perquè el PSC i els Comuns van pactar una aliança, avalada per Manuel Valls. Des de l’entorn socialista asseguren que van optar per Colau després que Maragall, la nit de les eleccions, assegurés que volia convertir Barcelona en la capital de la república. Ni el PSC ni els Comuns no estaven disposats a aquell eslògan, recorden fonts socialistes.

“Capital republicana”

Ara, quatre anys després, el candidat d’ERC manté aquella proposta, però matisada. En el marc de la Festa Republicana, que ERC celebra aquest dissabte a Barcelona, Ernest Maragall ha proclamat la intenció de fer de Barcelona “la gran capital republicana que el país necessita” i ha explicat que ho farà de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès, també present a l’acte, així com d’Oriol Junqueras; la secretària general adjunta i el portaveu d’ERC, Marta Vilalta; el portaveu d’ERC al Congrés i candidat del partit a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) Gabriel Rufián, i la número dos de la llista d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Elisenda Alamany.

En la seva intervenció, Maragall ha enumerat una sèrie d’esdeveniments històrics ocorreguts a la ciutat de Barcelona, ha emfatitzat la repressió succeïda a la comissaria de Via Laietana i ha criticat que el PSC i els comuns “es neguin” a convertir-la en un espai de memòria històrica. Però, ha afegit, “Pere Aragonès està retornant el concepte d’història i de significació” a la Generalitat com a institució. I aquesta és l’embranzida que el candidat republicà vol recuperar per a Barcelona.

Per la seva banda, Alamany, que prové de les files dels Comuns, ha lamentat que durant el mandat del candidat de Junts i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, “es va voler obrir la ciutat, però no es va fer bé”, de manera que la reacció al mandat de Trias va ser l’arribada d’Ada Colau, que va voler “protegir els barcelonins i les barcelonines, però no es va fer bé perquè no s’ha sabut entendre” a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc.españa.una a abril 15, 2023 | 16:53
    Erc.españa.una abril 15, 2023 | 16:53
    De quina republiqueta parles PORCIOLITIC MARAGALL DE FRANCO Y ERC?
  2. Icona del comentari de: Guillem.? a abril 15, 2023 | 17:36
    Guillem.? abril 15, 2023 | 17:36
    Erc es bla, bla, bla...i el contingut?
  3. Icona del comentari de: marxem a abril 15, 2023 | 19:41
    marxem abril 15, 2023 | 19:41
    Si...tope...pactada amb el govern d'Espanya oi? Això és un insult a la inteligencia.
  4. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a abril 15, 2023 | 20:20
    Tripartit no, gràcies abril 15, 2023 | 20:20
    Els d'ERC s'omplen la boca a totes hores de la paraula "república" sense especificar mai a quina es refereixen per si encara queda algun català tan carallot que es pensi que es refereixen a la República Catalana
  5. Icona del comentari de: Fran BCN a abril 15, 2023 | 23:03
    Fran BCN abril 15, 2023 | 23:03
    Sr Maragall, més.frikades no calen. Bcn necessita bona gestió, neteja i deixar enrere les politiques de la Colau, sinó semblarà sigui la seva minyona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa