Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall presenta el seu “govern d’impuls” per “marcar la pauta” a Colau
  • CA

Ernest Maragall ha escenificat aquest dijous la seva estratègia de mandat: un Govern d’impuls. Amb fotografia de família, disseny gràfic i un repartiment de carteres, el grup municipal d’ERC ha exhibit la seva voluntat de “marcar la pauta” a Ada Colau. “Volem anar més enllà d’un govern a l’ombra, més enllà d’un rol de control, fiscalització i crítica i parlar d’iniciativa, proposta, estratègia de ciutat…”, resumia el cap de files. 

Els 6 ministres de Maragall seran Elisenda Alamany (Ciutadania, feminismes i bon govern), Miquel Puig (Economia i equitat), Montse Benedí (Drets Socials), Jordi Coronas (Organització, seguretat i territori), Gemma Sendra (Educació i Cultura) i Maria Buhigas (Urbanisme). L’estructura respon a l’especialització professional de cada regidor però també encaixa a grans trets amb les sis tinències d’alcaldia del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni.

Com ja va avançat al juny el TOT Barcelona, els republicans volen fer valdre la seva posició de guanyadors de les eleccions municipals i no limitar-se a fer de primer grup de l’oposició. Per això han aparellat cada regidor del bipartit amb un electe republicà que li trepitjarà els talons: revisarà les mesures que impulsi, demanarà informació per escrit sobre les seves polítiques i inversions, hi negociarà canvis i farà contrapropostes al ple i a les comissions. També farà pinça amb la Generalitat, amb qui tindrà una especial “complicitat” per influir en les competències compartides –com habitatge o justícia– i els consorcis on participen les dues institucions.

Reunió interna del grup d’ERC amb la nova imatge gràfica, a la sala municipal que han batejat com a ‘Natividad Yarza’ / MMP

“No serem un soci preferent de ningú”, ha advertit Maragall, en resposta a l’expressió amb la que ja l’han definit vàries vegades Ada Colau i Jaume Collboni. Tampoc volen “posar pals a les rodes” fent una oposició inamovible, pel que buscaran un punt intermig: “Condicionarem positivament el govern de Barcelona”. Quan convingui, buscaran majories alternatives. Donada la divisió de l’oposició en dos blocs molt difícils de trencar –independentistes i unionistes–, la fórmula preferent serà sumar els vots de Junts per Catalunya (JxCat) i dels comuns, com ja van fer als plenaris extraordinaris d’agost.

Armats cada un amb carpetes i un pin del logotip d’aquest Govern d’impuls –una G groga rematada amb una fletxa– i una versió més gran per a Maragall, els 10 regidors s’han fotografiat a la plaça Sant Jaume. Amb la presència dels 46 consellers de districte obtinguts al maig, ERC llueix múscul i recorda que no s’havia produït encara mai que el grup municipal amb més recursos humans fos a l’oposició. Tot i així, el govern bipartit compta amb la maquinària municipal, un tractor difícil d’igualar: “Ens tocarà pencar molt i parar l’orella”, ha advertit Jordi Angusto, que ocuparà un càrrec intern del grup municipal que han batejat com Secretari general del govern. Farà les funcions d’un cap de gabinet amb funcions extra de coordinació de tot el grup.

Més notícies
ERC pressionarà Colau amb una proposició per respondre a la sentència de l’1-O
Notícia: ERC pressionarà Colau amb una proposició per respondre a la sentència de l’1-O
Comparteix
Els republicans presentaran una iniciativa per aflorar les divisions polítiques del govern municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa