Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC pressionarà Colau amb una proposició per respondre a la sentència de l’1-O
  • CA

ERC vol pressionar Ada Colau amb una proposició per respondre a la sentència del judici de l’1-O. Els republicans presentaran una iniciativa al pròxim ple per mostrar el “rebuig a una sentència condemnatòria i demanar el reconeixement dels drets polítics dels ciutadans”. L’objectiu és que l’Ajuntament de Barcelona es posicioni com a institució quan es faci pública la sentència, que tot apunta que serà a principis d’octubre.

D’aquesta manera, el grup d’ERC espera visibilitzar les divisions polítiques que hi ha al govern municipal de BComú i el PSC. Mentre els socialistes han sigut sempre contraris a parlar de “presos polítics”, els comuns tenen una posició més pròxima a la dels partits sobiranistes. A la Diada, Colau va titllar de “barbaritat” la presó preventiva i va reclamar “l’absolució” dels líders independentistes durant l’acte polític d’Òmnium a l’Arc de Triomf.

El portaveu del grup Jordi Coronas i la portaveu adjunta Elisenda Alamany han detallat en roda de premsa la proposició que presentaran aquest dimecres. “Sabem que la ciutat de Barcelona es mobilitzarà massivament i creiem que l’Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda, no pot aïllar-se del moment excepcional pel que passa el nostre país”, ha subratllat Alamany. Els republicans demanen al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni que “treballi amb la Generalitat per trobar una resposta que reculli els grans consensos de la societat catalana”, que segons ERC passarien per demanar l’alliberament dels presos i el compromís amb el dret d’autodeterminació i la celebració d’un referèndum.

Contractes dignes pels artistes

L’altra iniciativa destacada dels republicans a la primera tanda de comissions és sobre la contractació artística municipal. “Volem que Barcelona esdevingui una referència en les bones pràctiques artístiques, tant contractuals i laborals com de drets d’autor”, ha avançat Jordi Coronas. ERC vol que tota contractació i subvenció cultural de l’Ajuntament, sigui directa o indirecta, compleixi amb els criteris formulats pel CoNCA. Ho presentaran aquest dimarts al matí acompanyats de personatges del món cultural com Bed Olid o Àlex Casanovas, de qui ha sorgit la proposta.

A més el grup d’Ernest Maragall portarà a votació dimecres a la comissió d’Economia el seu projecte de crear un fons per al comerç de proximitat, finançat amb un nou impost a plataformes tecnològiques com Amazon. A la d’urbanisme, també dimecres, demanarà al govern que concreti “quants recursos s’abocaran a la lluita contra el canvi climàtic” exactament. 

​Aquesta bateria d’iniciatives és el primer pas en l’estratègia de mandat del grup republicà, que la setmana passada va presentar el seu govern a l’ombra per “condicionar positivament” les polítiques de l’Ajuntament. L’objectiu és “marcar la pauta” als comuns i buscar majories alternatives a les del govern municipal sumant els vots de JxCat i de BComú per tirar endavant el seu programa. 

Més notícies
Maragall presenta el seu “govern d’impuls” per “marcar la pauta” a Colau
Notícia: Maragall presenta el seu “govern d’impuls” per “marcar la pauta” a Colau
Comparteix
ERC escenifica la seva estratègia de mandat | La versió municipal del 'govern a l’ombra' de Pasqual vol anar més enllà de fiscalitzar i buscarà majories alternatives
Colau titlla de “barbaritat” la presó i reclama “l’absolució”
Notícia: Colau titlla de “barbaritat” la presó i reclama “l’absolució”
Comparteix
L'alcaldessa participa en l'acte polític d'Òmnium a través d'un video

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa