Ernest Maragall: “Cap Constitució pot estar per sobre dels drets bàsics”

L'alcaldable d'ERC denuncia que "és un dia trist per a la democràcia i la llibertat", que el tribunal "nega d'una manera escandalosament antidemocràtica"

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha censurat l’encausament dels líders sobiranistes en la primera jornada del judici per l’1 d’Octubre. “Encara no ho han entès: cap Constitució pot estar per sobre dels drets bàsics ni d’una sola persona, ni de la voluntat democràtica lliurement expressada”, ha defensat, en resposta a les declaracions prèvies del PP sobre la supremacia de la carta magna. “Avui els nostres representants ho fan evident, ells i elles són el dret i la raó que fa front a la injusticia”, ha dit Maragall. Ha viatjat a Madrid i s’ha concentrat amb la resta d’integrants de la comitiva de polítics i activistes catalans, en la que també hi ha representants del PDECat, la CUP, Òmnium Cultural i l’ANC. 

“Avui és un dia trist per a la democràcia i la llibertat però sabem que tenim el dret i la raó que el Tribunal Suprem ens nega d’una manera tan flagrant i tan escandalosament antidemocràtica”, ha declarat als mitjans de comunicació presents. El republicà ha titllat la causa de “judici de la ignomínia”. “Avui, aquí al carrer davant del Tribunal Suprem, a un costat la ciutadania i a l’altre el poder; a un costat la llibertat i a l’altre la repressió; a un costat la dignitat i a l’altre la vergonya”, ha asseverat. “Tenim per davant mesos de contrast entre llibertat i repressió, però nosaltres seguirem ferms”, ha dit. “Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya aguantarem amb la mateixa fermesa, determinació i convicció que ho hem fet durant anys i segles. I ho farem tant aquí, a Madrid, com des de tots els pobles i ciutats de Catalunya”, ha conclòs.

 

Més informació

Nou comentari