Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició s’acarnissa amb el govern municipal pel “fracàs” del baròmetre

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha valorat molt positivament el baròmetre municipal que situa els republicans com a primera força en solitari en intenció de vot de cara a les pròximes eleccions municipals. “ERC, amb Ernest Maragall al capdavant, és percebuda com l’única alternativa possible a Barcelona”, ha dit Coronas, que ha recordat que Maragall és el líder més ben valorat per la ciutadania i l’únic que aprova.

Els republicans consideren que el baròmetre és “esmena a la totalitat” al govern municipal, ja que tant l’alcaldessa, Ada Colau, com el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, suspenen amb un 4,7 i la gestió de l’Ajuntament ja és el segon problema més important per als barcelonins. “La ciutadania percep que hi ha un govern format per dos grups amb visions antagòniques de la ciutat, que comparteixen espai en un govern, però fan que Barcelona no tingui un model de ciutat definit”.

Fi d’un cicle

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, considera igual de rellevant el suspens de l’alcaldessa com que la gestió municipal es percebi com un problema per a la ciutadania. “La gent està cansada”, ha dit Artadi. “S’ha acabat el cicle dels comuns, s’ha acabat el cicle dels socialistes i s’ha acabat el cicle del Tripartit, que està enfonsant Barcelona i l’està portant a la decadència”.

Una visió que també comparteixen des de Ciutadans, que valoren el baròmetre com la constatació del “fracàs de les polítiques de Colau i el PSC”. La líder de la formació taronja a l’Ajuntament de Barcelona, Mariluz Guilarte, ha advertit que “la inseguretat es manté com el principal problema dels barcelonins”, però ha posat especial èmfasi en “l’esgotament de la ciutadania amb les polítiques del govern municipal”.

El govern es defensa

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha restat importància al suspens d’Ada Colau, el quart consecutiu, i ha recordat que la valoració de l’alcaldessa ha millorat tres dècimes respecte a l’anterior baròmetre i que el nombre d’aprovats ha passat del 50,6% al 56,7% en sis mesos. Martí considera que els resultats del baròmetre “van en la bona direcció” i ha justificat el distanciament d’ERC pel “vent a favor” amb què compten els republicans des que Pere Aragonès va ser investit president de la Generalitat. A més, ha assegurat que “en termes demoscòpics encara es pot parlar d’empat” entre Maragall i Colau.

Martí també ha tret ferro al fet que la gestió municipal sigui el segon problema dels barcelonins perquè es tracta de “preguntes de caràcter obert on s’engloben diferents respostes” i ho ha englobat en la situació de malestar general de la població per la mala evolució de la pandèmia. El regidor de Presidència ha preferit donar més pes a la valoració directa de la gestió que fan els barcelonins, on el 44% la consideren bona o molt bona i el 39,2% dolenta o molt dolenta. Martí ha recordat que l’Ajuntament és l’única administració on les valoracions positives superen les negatives, ja que tant la Generalitat com el govern de l’Estat tenen molts més crítics que defensors.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a juliol 15, 2021 | 15:36
    Amb els comuns no podem juliol 15, 2021 | 15:36
    Jo a la frau kolau li poso un molt deficient. La inseguretat de la ciutat, comença per ella mateixa, okupa de la poltrona de l'alcaldia, únicament pel sou. Incapacitada per governar la ciutat, a dia d'avui no para de crear problemes. Un d'ells la neteja, mai havia estat tan bruta Barcelona, qualsevol barri. Però això només és la conseqüència del pacte camuns amb els fundadors del tripartido del 155, i els vots gratuïts del manuel vals.
  2. Icona del comentari de: Marta López a juliol 15, 2021 | 18:31
    Marta López juliol 15, 2021 | 18:31
    Kolau, plega abans que sigui massa tard. La corrupcio DESC et portara a la preso, i els encarrecs milionaris a la dona del fugat Subirats es corrupcio de vertonya. Artadi, estas de vacances? Investiga, treballa i no de8xisque la Colau ens robi cada dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa