Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició reclama ajudes per als afectats pel fiasco de la compra de locals
  • CA

Els grups municipals de l’oposició han unit forces per reclamar a l’executiu encapçalat per Ada Colau que faciliti ajudes econòmiques per als negocis afectats pel fiasco de la compra de locals comercials. En concret, les formacions centren les seves demandes en aconseguir compensacions per als 14 establiments ubicats al carrer del Doctor Nubiola i Espinós del districte de les Corts, que hauran d’abandonar els espais abans del 30 de novembre.

En un comunicat conjunt, els partits demanen al consistori barceloní que abans d’aquesta data límit presenti una proposta d’ajuda econòmica per a les empreses i autònoms afectats. Aquest rescabalament econòmic per als llogaters forçats a marxar es finançaria amb la partida reservada per a la compra dels locals dins la iniciativa Amunt Persianes, que ascendeix fins a gairebé els 3,2 milions d’euros.

“Considerem que per evitar repercussions judicials és necessari que l’Ajuntament es comprometi a trobar una solució financera que alleugereixi el cost del trasllat i lloguer de nous locals per aquests afectats”, assenyalen els grups, que remarquen el perjudici econòmic imprevist que suposa per als llogaters haver de trobar un nou establiment per als seus negocis. La proposta es presentarà de manera conjunta al pròxim plenari del districte, que se celebrarà previsiblement el 12 de juliol.

Només 35 dels 60 previstos

Segons va anunciar l’alcaldessa Ada Colau en el Ple del passat mes de maig, l’administració municipal comprarà finalment només 35 locals comercials i no 60, tal com estava previst. Cal recordar que aquesta compra s’emmarca en el programa Amunt Persianes, una iniciativa que compta amb un finançament de 3,2 milions d’euros i que a la capital catalana ha generat força polèmica per la falta de control a l’hora de seleccionar els establiments participants. El cas més flagrant sense dubte és el d’aquests 14 comerços de les Corts, que van ser inclosos inicialment en el projecte malgrat no estar desocupats, un dels requisits principals per poder participar en la iniciativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa