Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llista del 28M a Barcelona que la Junta Electoral ha tombat per tramposa

A les eleccions del 28M a Barcelona els electors i electores hi trobaran fins a 24 opcions polítiques diferents. Des de grans partits fins a formacions minoritàries que mai no han obtingut representació al consistori de la capital del país. Però també hi ha un partit que no es podrà presentar perquè la Junta Electoral de la Zona de Barcelona ha tombat la seva candidatura. Falange Espanyola de les JONS, un partit feixista fundat el 1934 totalment legal a l’Estat espanyol. Però la raó per la qual la seva llista a Barcelona no ha estat admesa no té a veure amb la seva ideologia, sinó amb la composició de la llista.  

No paritat i candidats repetits

En concret, incompleix la Llei d’igualtat efectiva de les dones, que obliga a tenir un mínim del 40% de dones i que estiguin repartides equitativament al llarg de tota la llista. Per a cada tram de 5 candidats, almenys 2 han de ser dones. I no era el cas de la candidatura, que el 2019 sí que es va poder presentar i va obtenir 455 vots, el 0,06%. De fet, no és que inicialment no complís amb el 40%, sinó que després de descartar algunes candidates i candidats que no podien anar a la llista, el percentatge femení ja queda per sota del mínim.

I és que el partit també ha vulnerat l’article 46 de la LOREG intentant fer trampa per completar llistes electorals. La JE ha detectat que repetia candidats en diverses ciutatsTres membres de la llista de Barcelona anaven també a les llistes de PamplonaAlcalá de Henares (Madrid) i Saragossa. A més, la junta electoral de Vitòria ha anul·lat també la llista de la Falange perquè un dels membres era el cap de llista de Barcelona, el pintor Benigno Tierno

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa