Les bases de BComú valoraran les converses amb ERC i PSC per veure “com seguir avançant”

Colau assegura que "a ningú se li escapa que d'aquí a pocs mesos es preveu que hi hagi eleccions autonòmiques" i per això ERC i PSC es mouen en sentit electoralista lluny de Barcelona

L’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha llançat un nou missatge d’insistència pel tripartit i ha anunciat que mentre les converses amb ERC i PSC avancen, les bases es trobaran aquesta setmana per valorar-ne els resultats. “En una reunió plenària de Barcelona en Comú” es compartirà amb la militància més activa els fruïts de les negociacions i “es veurà com seguir avançant”, ha assegurat Colau en un vídeo compartit aquesta nit per la seva formació a Youtube. 

El missatge l’ha enregistrat per comunicar a la ciutadania “en quin punt ens trobem” i aclarir dubtes que s’hagin pogut instaurar en algunes persones arran de l’oferiment dels vots gratuïts de Manuell Valls per fer-la alcaldessa o la proposta –ja extinta– de Maragall d’unir Junts per Catalunya al pacte. “No hem obert cap conversa amb Ciutadans, ni amb Manuel Valls, ni amb JxCat”, ha subratllat la líder dels comuns. 

A més, en un resum de com avancen les converses, Ada Colau ha celebrat que quan parlen “de polítiques concretes” com la “lluita contra la desigualtat”, contra “el canvi climàtic” o la defensa “del dret a l’habitatge” s’estan trobant “molt terreny en comú”. Una expressió que precisament aquesta tarda Miquel Iceta ha utilitzat en sentit contrari, quan ha dit que mentre ERC consideri Barcelona “la capital de la república, dels presos i els exiliats” no veu “terreny en comú” amb la formació republicana. Així i tot, Colau ha reconegut que, de moment, els oferiments en ferm dels socialistes i els independentistes únicament s’han mogut en la línia d’oferir governs “bilaterals”, únicament amb Barcelona en Comú de soci. “La diferència seria que Esquerra proposa Maragall com a alcalde mentre que el PSC veuria bé que jo seguís sent l’alcaldessa”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, la que ha estat alcaldessa de Barcelona els darrers quatre anys ha destacat que els vetos entre el partit de Collboni i el de Maragall correspon a “estratègies electoral de partit” més enllà de la ciutat. “A ningú se li escapa que d’aquí a pocs mesos es preveu que hi hagi eleccions autonòmiques a Catalunya”, ha apuntat. Segons les paraules de Colau, “Esquerra té un càlcul” i pretén anar a buscar “els antics vots de Junts per Catalunya”, d’una banda, mentre que “els socialistes” es mouen en la línia d'”intentar recuperar molts vots que havien anat cap a Ciutadans”.  

 

Més informació

Nou comentari