L’Ajuntament i la Generalitat s’han compromès a treballar per solventar la problemàtica dels desnonaments en la reunió de la comissió bilateral, que ha tingut lloc aquest dilluns. En aquest sentit, s’ha acordat posar en marxa un grup de treball amb els departaments de Justícia, Interior i Drets Socials de la Generalitat i l’Ajuntament per millorar el protocol existent al partit judicial de Barcelona. Així, es busca reforçar la prevenció i la mediació per evitar l’execució de llançaments de persones en situació de vulnerabilitat, i donar respostes coordinades, alternatives habitacionals i reallotjaments dignes.

El primer tinent d’alcalde, Jaume, Collboni ha reiterat la voluntat conjunta per “frenar els desnonaments” en un moment de “crisi econòmica”. “Cal reforçar la prevenció i la mediació per evitar el llançament de persones i donar alternatives habitacionals”, ha subratllat. De fet, l’ampliació del parc d’habitatge és una de les prioritats. “Totes les administracions han de fer esforços per donar una resposta social, la ciutat ha de tenir lloguer més assequibles”, ha demanat.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha assegurat que els propers pressupostos de la Generalitat faran un “salt important en recursos” destinats a polítiques d’habitatge. “En els acords de governabilitat plantejàvem poder arribar als 1.000 milions d’euros”, ha recordat. El Govern està treballant en un Pla sectorial d’habitatge que la consellera ha qualificat de “molt ambiciós”, que vagi en la línia de solucionar el “desajust” entre els preus del mercat i les possibilitats que tenen les famílies d’assumir-los.

Participar en els Next Generation

A banda, l’Ajuntament ha reclamat que les ciutats tinguin “veu i participació” en la gestió dels fons europeus Next Generation. Després de la primera trobada de la comissió bilateral entre el consistori i l’executiu, Collboni ha explicat que un dels temes tractats ha estat l’arribada de les ajudes, les quals ha demanat que tinguin en compte la “singularitat de Catalunya”.

Per la seva banda, Vilagrà ha expressat el “compromís ferm” del Govern en crear un “marc estable de treball” per “poder aconseguir el finançament per aquells projectes estratègics per l’Ajuntament de Barcelona”, com poden ser iniciatives en habitatge, urbanisme o transport sostenible. La trobada, que ha durat prop de dues hores, s’ha celebrat un mes després de la investidura del nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb l’objectiu de reforçar la coordinació i col·laboració entre les dues institucions. En aquest sentit, la comissió s’ha compromès a tornar-se a reunir abans del final d’any.

Per part del consistori ha encapçalat la reunió l’alcaldessa, Ada Colau, mentre que en representació del Govern, ho ha fet Vilagrà. Totes dues administracions han valorat “positivament” la col·laboració mantinguda el darrer any i han ratificat el seu compromís de “seguir treballant de forma coordinada” per superar la crisi sanitària i per impulsar la recuperació econòmica i social de la capital catalana.

De fet, Colau ha posat en valor la “rapidesa” en que s’ha convocat la trobada, recordant que durant els pròxims mesos s’haurà d’aprofundir en cadascuna de les àrees que s’han tractat. “Esperem que el Govern cregui en el paper de Barcelona com a capital de Catalunya”, ha afegit, “ja que pot ajudar a liderar una nova etapa amb polítiques concretes i útils”.

Altres temes que s’han tractat han estat l’impuls en les polítiques actives ocupacionals, l’acord per una millor cooperació de les forces de seguretat a la ciutat en actuacions de prevenció contra la violència de gènere, així com la creació d’una taula mixta per abordar la problemàtica urgent de la salut mental. També s’ha posat sobre la taula l’actualització i l’impuls del règim especial de Barcelona, reconegut per la Carta Municipal.

Més notícies
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa / ACN

Colau celebra els indults: “És una notícia molt esperada a Catalunya”

Notícia: Colau celebra els indults: “És una notícia molt esperada a Catalunya”
Comparteix
L'alcaldessa agraeix que Sánchez i els socialistes hagin canviat de posició i adoptat la dels Comuns
Notícia: Colau celebra els indults: “És una notícia molt esperada a Catalunya” - Mobile
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la seva intervenció al Cercle d'Economia

Colau estén la mà a Aragonès per afrontar l’emergència habitacional a Barcelona

Notícia: Colau estén la mà a Aragonès per afrontar l’emergència habitacional a Barcelona
Comparteix
L’alcaldessa de Barcelona diu que “la crispació política” dels darrers anys ha dificultat la cooperació entre administracions
Notícia: Colau estén la mà a Aragonès per afrontar l’emergència habitacional a Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a juny 22, 2021 | 09:41
    amb comu no podem juny 22, 2021 | 09:41
    el primer desallotjament hauria de ser treure l'okupa frau kolau de l'alcaldia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa