Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament enviarà noves notificacions per completar les meses del 14F

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que enviarà noves notificacions a barcelonins que inicialment no havien estat avisats per completar les meses del 14F, després que s’hagin generat un gran nombre d’al·legacions entre els escollits inicialment. Segons les últimes dades publicades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), fins al 3 de febrer fins a 8.000 barcelonins havien demanar lliurar-se de formar part d’una mesa electoral el dia de les eleccions.

La Junta Electoral de Barcelona va alertar aquest dimecres que constituir les meses podia ser “un veritable problema” per l’elevat nombre d’al·legacions rebudes i va anunciar que estaven buscant alternatives. Per resoldre totes les al·legacions a temps, la Junta Electoral comptarà amb l’assessorament de dos metges per als casos més complexes, tot i que en principi és una eina que legalment no està contemplada.

A disposició de la Junta

“L’Ajuntament resta en tot moment a disposició de la Junta Electoral per complir qualsevol requeriment o instrucció que es pugui determinar”, han explicat a aquest diari fonts municipals. ”Pel que fa les peticions de renúncia per formar part de les taules electorals, a mesura que la Junta Electoral les resolgui, l’Ajuntament anirà avisant els substituts de les que hagin estat estimades”.

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals del departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ismael Peña-López, ha aclarit que el Govern ha descartat completar les meses electorals amb els primers electors que arribin als col·legis electorals, una de les opcions que contempla la llei. “No és una opció perquè són persones de risc”, ha dit en un fil de Twitter.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A can pixa. a febrer 04, 2021 | 15:48
    A can pixa. febrer 04, 2021 | 15:48
    Haver fet el sorteig descartant els majors de 50 anys i aquests problemes no hi serien. Però com que els que decideixen són espanyols ens trobem amb aquesta situació. O són els jutges o bé les absurdes normatives.
  2. Icona del comentari de: Fran BCN a febrer 05, 2021 | 19:35
    Fran BCN febrer 05, 2021 | 19:35
    Als sortejos surten més grans de 60 què han perdut temps i paciència en al·legacions. Haver fet un sorteig amb menors de 55 i millor per tothom però no...fins i tot havien mes grans de 65 al.bombo....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa