La Junta Electoral de Barcelona alerta de la dificultat de constituir meses el 14F

Estan buscant solucions alternatives, com demanar voluntaris, davant els milers d’al·legacions

La Junta Electoral de Barcelona ha alertat aquest matí que constituir les meses electorals el 14F serà “un veritable problema” davant l’allau d’al·legacions que s’han presentat per la por als contagis de Covid-19. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), fins al 29 de gener n’havien rebut 3.250 només a Barcelona i unes 9.000 a tot Catalunya.

En una entrevista a RAC1, el president de la Junta Electoral de Barcelona, el jutge Santiago Garcia, ha reconegut que la situació és complicada. “És clar que la gent té por”, ha dit. Els milers d’al·legacions rebudes anticipa problemes per constituir les meses a primera hora del matí i per això estan buscant “solucions alternatives” com trobar voluntaris.

En el cas que no es pugui constituir una mesa, la llei estipula que n’ha de formar part el primer votant que arriba al col·legi electoral en qüestió, un extrem que la Junta Electoral vol evitar. Per tramitar l’alt volum de peticions, la Junta Electoral de Barcelona comptarà amb l’assessorament de dos metges forenses per als casos més complexes, tot i que legalment no està previst.

Comentaris

  Conseqüències de les decisions dels jutges. 03/02/2021 12:14 pm
  Quan els jutges del TSJC fan actuacions que no els hi pertoquen, aconsegueixen crear greus problemes. La incompetència d'aquests personatges és difícilment superable. La manca de professionalitat és la seva marca.
  fideli 03/02/2021 12:19 pm
  s'està preparant la invalidació de les eleccions
  TOM 03/02/2021 12:30 pm
  Que vajin els funcionaris de l'estat que per aixo els paguem entre tots ....previament vacunats ...es clar¡¡¡¡
  Xavi 03/02/2021 12:33 pm
  Les eleccions no s’han de fer! Estem amb pandemia.
  Independència i llibertat 03/02/2021 12:38 pm
  Voluntaris, com el 1r d'octubre del 2017... Cada dia aquest referèndum és més legal a ulls dels negacionistes. Finalment el referèndum d'autodeterminació l'hauran d'acceptar els annexionistes demòcrates.
  què esperaven ? 03/02/2021 12:45 pm
  Que posin a les meses els jutges espanyols, les seves famílies i els militars i policia, així potser faran alguna cosa de profit algun dia.
  Ricard 03/02/2021 12:57 pm
  Que s'entenguin els castellans (jutges i fiscals) amb els castellans (juntes electorals). L'embolic ´'han muntat ells. Amb les pancartes el seu nacionalisme radical s'exercia de manera molt més senzilla. Rucs.
   Ramon 03/02/2021 2:23 pm
   El problema de llur nacionalisme no és que sigui "radical" ans que és "espanyol". El nacionalisme no és res dolent. Tothom és nacionalista. Nosaltres, també som nacionalistes. I tant de bo, que el nostre nacionalisme fos més radical. Hauria de ser molt més radical. Ens hi va la vida com a nació. El nacionalisme dels anomenats "no nacionalistes", radical? No ho sé. No m'he aturat mai a avaluar-ho. Jo només sé que és nacionalisme espanyol. I és per això, perquè és espanyol, i ja sabem en què consisteix el nacionalisme espanyol de qualsevol intensitat, que és allò que hem de combatre i vèncer.
   Ramon 03/02/2021 2:26 pm
   Això de titllar-los de nacionalistes "radicals" concedeix que en el fons el nacionalisme és quelcom dolent. I sembla voler dir que voldríem modular el nacionalisme espanyol. Que el voldríem més light. Tipus com qui es fica amb "l'Espanya més rància". Què passa, que ara volem que Espanya ranciegi menys? Totes aquestes expressions només denoten covardia argumental. No atrevir-se a dir les coses pel seu nom. Ara bé, això sí, Jordi Pujol era encaixista i "Duran, fot el camp!". Contra CiU tot el contrari. Contra CiU molt valents.
  Independència 03/02/2021 12:59 pm
  Els jutges espanyols del lawfare, sempre parlen del seu "estado de derecho" per la unidad d'Espanya i fan i desfan segons els seus interessos annexionistes. Ara pensen que amb tot el desgavell, poden guanyar els partits unionistes. Son ells els que restringeixen drets i polititzen la seva "feina". A més es vulnera el dret a votar d'entrada, ningú voldrà anar a primera hora a acompanyar persones vulnerables, car, son possibles components improvisats de presidents o vocals de meses, de 19:00 a 20.00 hores tampoc hi anirà gaire de gent, per la qual cosa l'horari lliure de votació es restringeix.
  res d'estrany 03/02/2021 1:20 pm
  jo hi posaria els jutges de tsjc, a tota aquesta colla de polítics que van imposar les eleccions al 14f, a tota aquesta gentussa que van impugnar el canvi de data, des dels de suciedad incivil anticatalana, als altres suposats partidets polítics o el que siguin com la liga democratica, personatges com la astrid barrio, etc...
  Ramon 03/02/2021 1:39 pm
  No veig possible que les en cap cas les eleccions ens puguin anar bé als netament independentistes. Si les enquestes reals deixen clar que ni amb totes les marranades que fa i té pensades de fer el tripartit aconsegueixen llurs objectius, en el darrer moment suspendran les votacions "per la pandèmia".
  Dra. Anivag 03/02/2021 1:47 pm
  Esta legalmente estipulado que pueden obligar a los primeros votantes a ser miembros de la mesa electoral. Y al que se niegue, 3000 euros de multa y hasta carcel le puede caer.
  joanka 03/02/2021 2:01 pm
  Podrien anar aquests jutges de l'estat de dret marca egspanya i tota la colla de fiscals que afinen. Clarament tot está fet perque guany la marca egspanya... i si no els surten els comptes, es a dir no guanya ni l'enterramorts ni l'amalgama de partits franquistes, els mateixos jutjes que forcen aquesta barbaritat buscaran la manera d'anul.lar-les.
  en fi 03/02/2021 2:06 pm
  i la delegada del gobierno que hi diu a tot això, o la frau kolau
  fat boy 03/02/2021 3:14 pm
  Que facin anar als iaios que cobren una pensio a veure si aixi ja els acaben de matar a tots i s'estalvien la merda de 4 xavos que els llencen cada mes.

Nou comentari