L’Ajuntament culpa el Col·legi de Psicòlegs de la filtració a les oposicions de la Urbana

L’Ajuntament de Barcelona no ha trobat cap indici de trencament de la cadena de custòdia de les proves fetes el 5 de juny en les oposicions a la Guàrdia Urbana. El consistori va obrir un expedient davant de possibles irregularitats denunciades per CCOO i UGT en relació al test psicotècnic, ja que corria per les xarxes un vídeo amb l’examen i les respostes. Durant la investigació, s’ha confirmat amb el Col·legi de Psicòlegs que la prova filtrada que va alertar els sindicats es correspon amb una còpia que té l’ens per a la consulta per part dels seus col·legiats.

Ara bé, el tribunal de les oposicions ha avaluat els fets i ha decidit mantenir els exercicis realitzats i continuar amb l’avaluació dels resultats. Així ho ha explicat en comissió la regidora Montserrat Ballarín, que ha admès que hi va haver un incompliment per part d’algun membre del col·legi, ja que tots els psicòlegs que hi accedeixen tenen l’obligació de no fer-ho servir per entrenar aspirants. Tot i això, Ballarín ha justificat tirar endavant amb el procés perquè considera que no hi va haver irregularitats internes. “Allò que es pot controlar ho controlem perfectament, hi ha elements externs difícils de controlar”, ha indicat.

Segons ha explicat, els testos utilitzats en les proves per accedir al cos de la Guàrdia Urbana han de ser estandarditzats i tenir una sèrie de requisits que fa que sovint siguin testos que hagin estat prèviament utilitzats per acadèmies o s’hagin difós a tercers. De fet, la regidora ha destacat que s’ha fet la correcció de la prova i els resultats són els normals.

Nou comentari