La portaveu del Govern reclama una “resposta de país” si “l’operació d’Estat” investeix Colau

La representant de l'executiu català, Meritxell Budó, ha assegurat que les pressions de l'Estat es poden veure també a altres ciutats

La portaveu del Govern, Mertixell Budó, ha afirmat que la possibilitat que Ada Colau sigui alcaldessa de Barcelona amb els vots del PSC i Manuel Valls forma part d’una “operació d’Estat” per evitar que la capital estigui governada per independentistes i ha reclamat una “resposta de país” si acaba fructificant. En una entrevista a El Punt Avui, Budó no descarta que aquesta mateixa fórmula es faci servir en altres ciutats catalanes, com ja ha passat a Sabadell amb un pacte PSC-Podem. Budó també veu necessària una “resposta de país que no ha de ser per força una convocatòria d’eleccions” en cas de sentència condemnatòria en el judici de l’1-O.

Ha valorat també els resultats de la seva formació, reconeixent que “probablement la gent no ha llegit” qui eren perquè ells mateixos s’han “confós entre PDeCAT, JxCat…”. “No hem acabat de definir el nom del paraigua de l’espai polític amb què ens presentàvem, potser hem anat tard, i això s’ha notat en el resultat de les municipals”, ha declarat. 

Per això, ha afirmat que cal “endreçar” aquest espai i “definir uns lideratges i el paraigua de JxCat”, una marca electoral “que permet la confluència entre diferents actors com pot ser el PDeCAT”. Per a ella, el lideratge de Carles Puigdemont és “indiscutible”, de la mateixa manera que assegura que ho és el d’Artur Mas.

Més informació

Nou comentari