Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La millora del Parc de l’Espanya Industrial guanya als pressupostos participatius
  • CA

El projecte ‘Millorem el parc de l’Espanya Industrial’, amb un cost de 850.000 euros, ha estat més votat en els primers pressupostos participatius de la ciutat de Barcelona en obtenir 3.351 vots, segons ha explicat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, durant la presentació dels projectes d’inversió escollit pels barcelonins mitjançant la votació que va tenir lloc del 10 al 20 de juny.

La votació ha mobilitzat prop de 40.000 persones d’un cens d’aproximadament 1,4 milions, un índex de votació que Serra ha considerat ampli i ha valorat com “molt positiu”. D’entre els 184 projectes que s’han sotmès a la votació final per a repartir un total de 30 milions d’euros –que abans de la pandèmia eren 75 i s’han retallat per qüestions de calendari–, un total de 76 han aconseguit els vots suficients per a dur-se a terme en els diferents districtes de la ciutat.

Comparativa amb altres pressupostos participatius / Ajuntament de Barcelona

Nou d’ells es faran a Ciutat Vella, vuit en l’Eixample, cinc a Sants-Montjüic, vuit en les Corts, sis en Sarrià-Sant Gervasi, vuit a Gràcia, set en Horta-*Guinardó, nou en Nou Barris, nou en Sant Andreu i set en Sant Martí. El projecte de millora del parc de l’Espanya Industrial, adscrit al districte de Sants-Montjüic, ha estat el que més vots ha aconseguit en tota la ciutat i busca ampliar la zona de joc infantil i l’àrea per a gossos.

Resultats per districtes

Per districtes, el projecte més votat a Ciutat Vella ha estat l’enjardinament de la plaça de Terenci Moix del Raval, dotat amb 180.000 euros; a l’Eixample, la creació d’un eix verd al carrer Rosselló (875.000 euros); a les Corts, iniciar un carril bici a la travessera de les Corts (345.000 euros). Pel que fa a Sarrià-Sant Gervasi, el projecte més votat ha estat crear un carril bici a la via Augusta (1,1 milions d’euros); a Gràcia plantar més arbres a tot el districte (500.000 euros); i a Horta-Guinardó rehabilitar la part històrica del Parc del Guinardó (1,6 milions d’euros).

En Nou Barris ha quedat primer el projecte de reforestar Collserola (50.000 euros), a Sant Andreu millorar el Parc de la Pegaso (585.000 euros) i a Sant Martí convertir el pati de l’escola la Farigola en un pulmó verd del barri (350.000 euros). Els districtes amb més participació han estat l’Eixample i Sants-Montjuïc, amb 35.023 i 34.187 vots emesos respectivament, mentre que els districtes amb menor participació han estat Sarrià-Sant Gervasi amb 9.654 vots i les Corts amb 11.513.

Votació vinculant

Els projectes més votats han estat els que tenen a veure amb equipaments educatius i entorns escolars (un 18,4% del total), la pacificació o remodelació dels carrers (15,8%) i els espais verds i horts urbans (14,5%). Serra ha recordat que el resultat de la votació serà vinculant i que en els pròxims dos anys es treballarà per a fer que aquests projectes siguin una realitat. Així mateix, ha afegit que aquells projectes que no han resultat triats podrien recuperar-se incloent-se en altres àrees pressupostàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa