Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mà dreta de Colau a l’AMB reconeix que va anar al seu despatx sabent que tenia Covid
  • CA

El director de Presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i exconseller d’ICV, Salvador Milà, ha reconegut que va anar al seu despatx a “recollir papers i instrumental que necessitava per poder signar a distància” tot i saber que havia donat positiu de Covid-19. Milà ha enviat una carta al portaveu del PP, Miguel Jurado a l’ens metropolità per explicar les informacions avançades per El Periódico i confessa que anar al seu despatx va ser “desencertat” i ha demanat “disculpes”.

El PP, que havia demanat la dimissió o el cessament de Milà, reclama ara que se li obri un expedient disciplinari per haver reconegut els fets. “Es tracta d’una greu irresponsabilitat ja que, per molt que ho justifiqui, va posar en perill altres persones”, ha dit Jurado. “Si s’hagués tractat d’un càrrec del PP, segur que les crítiques haguessin sigut constants, però quan es tracta d’un càrrec de determinats partits, sembla que val tot”.

Desmentits i confessions   

A la seva carta, Milà assegura que, contràriament al que va publicar el diari de Grupo Zeta (Prensa Ibérica), va ser aquest dimarts quan va passar pel seu despatx i nega rotundament que participés en una visita d’obres amb el ministre de Transports, Jose Luis Ábalos, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el dia abans de donar positiu. També desmenteix haver anat a treballar dilluns. “El dimarts 5 a primera hora del matí –de forma desencertada per la meva part– vaig passar pel despatx”, reconeix.

“No vaig coincidir amb ningú i tampoc vaig tenir contacte ni em vaig reunir amb ningú i per descomptat no em vaig quedar a treballar”, continua. “Quan ho vaig tenir tot recollit, vaig avisar el servei de personal per tal que desinfectessin el despatx”.

[CONSULTA AQUÍ la carta de Salvador Milà reconeixent els fets]

La polèmica de l’helicòpter

Quan era conseller de Medi Ambient i Habitatge del tripartit, Salvador Milà ja va protagonitzar una forta polèmica el 2005 perquè es va endur la família en un desplaçament oficial amb un helicòpter de la Generalitat i va haver de donar explicacions al Parlament. Com en aquest cas, va admetre els fets i alhora els va minimitzar i es va negar a dimitir perquè trobava la polèmica exagerada. En aquell cas, va al·legar que va anar amb la dona i els fills en aquella visita que va fer amb helicòpter per conciliar la feina amb la vida familiar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa