La cúpula de la Policia Nacional, davant del jutge per falta de contundència a Urquinaona

Jupol denuncia que els agents s'han sentit "abandonats" perquè els van faltar efectius a Urquinaona

El sindicat Jupol ha aconseguit asseure davant d’un jutge la cúpula de la Policia Nacional per un presumpte desemparament dels agents durant les protestes contra la sentència de l’1-O. Va interposar una querella per un presumpte delicte contra la seguretat dels treballadors pel dispositiu policial, en considerar que els recursos policials mobilitzats per exemple a la batalla d’Urquinaona van ser insuficient.

Així, el jutjat d’instrucció 19 de Barcelona ha pres declaració, en qualitat d’investigats, al director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo –a través de videoconferència des de Madrid–, i al director adjunt operatiu del cos, José Ángel González. Els dos han contestat a les preguntes de la magistrada, la fiscalia, l’advocacia de l’estat i el sindicat querellant.

No obstant, el sector més bel·ligerant del Cos Nacional de Policia (CNP) no ha quedat satisfet amb la citació judicial i ha convocat també una protesta davant de la Ciutat de la Justícia. Un centenar d’agents s’han manifestat aquest dimarts en defensa de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) i per denunciar “l’abandonament” per part del govern espanyol després de la sentència de l’1 d’octubre del 2019.

El portaveu del sindicat, Pablo Pérez, ha lamentat que no es van dotar els agents dels mitjans necessaris per afrontar els aldarulls d’aquells dies, i ha assegurat que això havia contribuït a que hi haguessin més lesionats. Ha criticat que la Policia Nacional no tragués al carrer el seu tanc d’aigua, mentre el dels Mossos sí que es va veure a la plaça Urquinaona.

Comentaris

  Josep 09/03/2021 3:23 pm
  Pues haber estudiado una profesión decente. Fillsdeputa.
  Anònim 09/03/2021 3:45 pm
  Los desertores del arao.....
  Quinquis espanyols go home 09/03/2021 4:17 pm
  La foto es titula: Periodistes filmant una colla de gossos rabiosos. O també: Analfabets funcionals vestits de robocop. O també: No sé qui és mon pare però vaig tirant pilotes de goma.

Nou comentari