Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP planteja solucionar la inseguretat a Ciutat Vella amb educadors socials i lloguers justos
  • CA

La CUP-Capgirem Barcelona descarta que enviar més policia a Ciutat Vella pugui solucionar l’increment en la percepció d’inseguretat, i avisa que desplegar més efectius de la Guàrdia Urbana o els Mossos al districte suposa “llençar gasolina al foc”, en paraules del número 2 de la candidatura, Jordi Magrinyà. La formació anticapitalista, que ha celebrat el seu acte central de campanya a Ciutat Vella aquest dijous, considera que la inseguretat és conseqüència de les desigualtats, la qual demana combatre amb “serveis socials, educadores, repartiment de la riquesa i regulació del preu del lloguer”. Magrinyà ha assegurat que “un pis buit a Ciutat Vella és susceptible de ser un narcopis”, i ha avisat que “la màfia immobiliària i la màfia de la droga treballen conjuntament” per “degradar els barris” i “treure un benefici molt suculent”

Magrinyà ha carregat contra Esquerra i Barcelona En Comú per reclamar més efectius policials per fer front a la criminalitat a Ciutat Vella, i ha recordat que una manifestació d’agents de la Guàrdia Urbana organitzada per el sindicat CSIF aquest dimecres a plaça Sant Jaume va comptar amb la presència del cap de llista de Vox per Barcelona a les eleccions municipals, Ignacio Garriga. 

Magrinyà s’ha preguntat com ha de sentir-se com a “persona negra nascuda a la Barceloneta” pel fet que “un grup de feixistes tinguin més armes”, referint-se a la policia local de Barcelona. El candidat ha matisat que les seves crítiques al cos no inclouen tots els policies: “No són tots els agents, ni molt menys, perquè si no estaríem tots morts”.

Referint-se a la problemàtica dels narcopisos, amb especial presència al Raval, Magrinyà ha assegurat que el mateix fenomen ja ha afectat els barris antics d’altres ciutats europees com Atenes. “Els centres històrics es converteixen en un pastís de disputa per aquells que volen treure benefici econòmic. És molt útil degradar barris, és la manera més ràpida de buidar-los, de perdre el control dels immobles”, ha assegurat el candidat, i ha afegit que “si no volem narcopisos, la millor solució no és més policia, sinó que no hi hagi pisos buits”.

Per la seva part, la número 1 de la CUP-Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha interpel·lat l’alcaldessa Ada Colau per dir-li que un pacte amb els socialistes després de les eleccions del 26M no seria “un pacte progressista”, sinó “absolutament reaccionari”. “És un pacte amb la Barcelona de les elits, un pacte amb el 155, amb la repressió i amb el règim”, ha assegurat Saliente en l’acte central de la formació anticapitalista a Ciutat Vella aquest dijous al vespre. Saliente ha utilitzat el llegat de Pasqual Maragall com a arma llancívola contra Esquerra i Barcelona En Comú, assegurant que “el model PSC impregna l’ADN de tots els partits de la ciutat”.

Més notícies
BComú i la CUP es queden sols en el compromís per la municipalització dels educadors de carrer
Notícia: BComú i la CUP es queden sols en el compromís per la municipalització dels educadors de carrer
Comparteix
La plataforma impulsora i les dues formacions lamenten l'absència d'ERC i el PSC
La CUP demana a Torra que rectifiqui per haver dit que Barcelona “ha abdicat” de ser la capital
Notícia: La CUP demana a Torra que rectifiqui per haver dit que Barcelona “ha abdicat” de ser la capital
Comparteix
El president va dir que durant el mandat de Colau la ciutat ha deixat la capitalitat nacional a Girona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa