Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP i Jovent Republicà de Barcelona demanen la dimissió d’Albert Batlle

Jovent Republicà de Barcelona i la CUP han reclamat la dimissió d’Albert Batlle, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, per les declaracions del proppassat dijous al programa Els Matins de TV3 on va assegurar que hi havia una “cultura de la navalla” a la capital catalana i que els cossos policials hi estaven trobant més armes blanques, motiu pel qual la Guàrdia Urbana incorporarà detectors de metalls.

Les dues formacions han coincidit en qualificar de “racista” el discurs de Batlle; la CUP creu que també n’hi ha dins del cos de la Guàrdia Urbana i considera que el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat va mentir el març de 2021 quan va explicar que la guàrdia urbana no feia identificacions per perfil racial. A més, li han retret que el juliol de 2019 plantegés “públicament la deportació de menors no acompanyats que hi ha a Barcelona, amb l’eufemisme del seu retorn assistit”.

La CUP ha aprofitat l’ocasió per demanar la dissolució del cos d’antidisturbis UREP de la Guàrdia Urbana i construir un nou model de seguretat i convivència basat en el combat de les desigualtats, la prevenció i la garantia de drets.

Jovent Republicà de Barcelona adverteix del risc d’amplificar el discurs d’odi

De la seva banda, el Jovent Republicà de Barcelona ha catalogat “d’inacceptables” les declaracions de Batlle i també en vol el cap. Asseguren que hi ha un contrast entre les xifres de criminalitat, “que denoten un lleuger descens”, i els mitjans i l’opinió pública que apunten a “una percepció de Barcelona com a ciutat insegura”. En aquest sentit, constaten amb preocupació “l’augment dels discursos d’odi i com la dreta i l’extrema dreta se n’aprofiten per difondre’ls”. Jovent Republicà de Barcelona lamenta que Batlle “hagi optat per sumar-se i replicar aquests discursos” amb unes frases “racistes i estigmatitzadores que no fan més que fer créixer l’odi, l’alarmisme i la sensació d’inseguretat”.

A més, es queixen que l’opinió de Batlle arribi arran dels fets ocorreguts a les festes de la Mercè atès que, “com joves, gaudim cada cop de menys espais autogestionats a la ciutat per una absoluta mercantilització d’aquest i la manca d’espais i oportunitats”. També han coincidit amb la CUP en criticar “la xenofòbia de Batlle quan defensava el retorn assistit, repatriació a la pràctica de menors no acompanyats” i han recordat que els regidors i regidores estan sotmesos a un codi ètic que exigeix igualtat de tracte entre totes les persones, “codi que Batlle ha incomplert en nombroses ocasions”.

Per tot plegat, en demanen la dimissió immediata o el cessament per “la seva mala gestió, la seva mostrada incompetència i la promoció reiterada de discursos xenòfobs i estigmatitzadors del jovent”. Finalment, Jovent republicà de Barcelona també ha apuntat que la clau de volta de la seguretat és “combatre les desigualtats per garantir condicions materials i vides dignes a tots els ciutadans i ciutadanes” i en aquest àmbit ha retret a Batlle, el PSC i Collboni manca d’autocrítica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vendetta a novembre 15, 2022 | 14:28
    vendetta novembre 15, 2022 | 14:28
    no volem acollir delincuents
  2. Icona del comentari de: Manel BCN a novembre 16, 2022 | 10:20
    Manel BCN novembre 16, 2022 | 10:20
    Els frikiprogres no sé si.són.ridiculs o patètics. Dir veritats és racisme?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa