Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Comissió de Dones també planta el congrés polèmic del Col·legi de l’Advocacia per la presència de Zaragoza
  • CA

La Comissió de Dones Advocades de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha anunciat que retira la seva participació en el Congrés de l’Advocacia de Barcelona perquè hi participa el fiscal del Tribunal Suprem Javier Zaragoza, un dels més destacats del judici del Procés. La Comissió de Dones Advocades segueix així el camí que també ha anunciat la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB, que ha argumentat que no participaria al congrés perquè Zaragoza representa “la màxima expressió i la punta de llança de la repressió de l’Estat contra els ciutadans de Catalunya i el seu govern”.

D’aquesta manera, la Comissió de Dones Advocades ha volgut fer públic que comparteix “totalment” els motius exposats per la Comissió de Defensa i que se suma a la seva denúncia. La Comissió de Dones participava al congrés amb dues ponències, una que ha fet aquest dilluns i una altra que havia de fer dimecres. Aquesta segona, però, no comptarà amb la presència de l’entitat.

La Junta defensa la invitació

Mentre la revolta creix, la Junta de Govern de l’ICAB, presidida per la degana, Maria Eugènia Gay, ha justificat la invitació a Zaragoza amb un comunicat que al·lega que “el programa i els participants de les conferències del Congrés de l’Advocacia de Barcelona han estat dissenyats i escollits, amb plena autonomia, per les diverses seccions i comissions de l’ICAB, pedra angular de la corporació”. La Junta defensa que dues comissions hagin triat Zaragoza com a convidat: “La Junta vol posar de manifest l’aportació de les seccions i les comissions donant valor a la formació, la transversalitat i la pluralitat del nostre col·legi i mereixen tot el nostre respecte i reconeixement”. El comunicat també recorda que el fiscal del Suprem ha estat tractat “de la mateixa manera que 175 ponents restants”.

I també fa un toc d’atenció als col·legiats que s’han queixat: “D’acord amb els articles 86 i 87 dels Estatuts de l’ICAB l’òrgan de direcció de les seccions i les comissions de persones col·legiades han estat elegides democràticament pels membres d’aquestes i les seves propostes, accions i comunicacions s’identifiquen d’aquesta procedència, sense que la Junta censuri, ni veti, les seves decisions”. Finalment, apunta que la Junta de Govern vol manifestar “el seu màxim respecte a la plena autonomia i llibertat d’expressió, tant de les persones que expressen la seva conformitat, com les que expressen seva disconformitat, amb les ponències organitzades”.

Més notícies
La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, en una imatge d'arxiu / ACN (Miquel Codolar)
Revolta interna al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona contra la presència del fiscal Zaragoza
Notícia: Revolta interna al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona contra la presència del fiscal Zaragoza
Comparteix
La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia anuncia que no participarà al congrés en senyal de protesta
La degana de l’Advocacia de Barcelona veu “injusta i desproporcionada” la sentència de l’1-O
Notícia: La degana de l’Advocacia de Barcelona veu “injusta i desproporcionada” la sentència de l’1-O
Comparteix
Maria Eugènia Gay veu "inevitable reobrir el diàleg serè, coherent, amb sentit comú i dins de la legalitat"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa