JxCat vol que Barcelona retiri la Medalla d’Or a Felipe González pels GAL

JxCat vol que Barcelona retiri la Medalla d’Or a Felipe González després de les revelacions de la CIA sobre el seu paper en la creació dels GAL. La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, reclamarà a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que obri el procediment per treure la distinció a l’expresident espanyol, així com per retirar la medalla d’honor Barcelona 92 a Rafael Vera, també implicat i condemnat pel mateix escàndol.

Artadi ha recordat a l’alcaldessa que en les últimes setmanes han sortit a la llum informacions del 1984 desclassificades per la CIA que confirmarien que l’expresident socialista estava darrere de la creació dels GAL, els grups armats parapolicial creats per fer la guerra bruta contra ETA i que van participar en més d’una vintena d’assassinats i diversos segrestos.

El reglament municipal permet retirar les dues distincions, segons ha assegurat JxCat. “Les medalles i els títols podran ser revocats si les persones que en són titulars fan actes o manifestacions contraris als motius que van justificar-ne la concessió, o que si els haguessin fets en temps de l’atorgament no l’haguessin permès”, detalla l’article 6.1 del reglament d’honors de la ciutat.

Comentaris

  Ramon Juny 23, 2020 | 14:05
  Catalunya ha de tenir Felipe González per enemic no ja per haver set Mr X sinó simplement per haver set Felipe González.
  jupp Juny 23, 2020 | 16:18
  Va Colau, a veure si tens el que cal tenir.....
  Josep Juny 23, 2020 | 17:19
  Correcte! I ERC també l'ha de recolzar.
  David Juny 23, 2020 | 18:14
  I quan li van donar la medalla? Li va donar el PSC a un dels seus, és clar... I per quin motiu li varen donar?

Nou comentari