Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat reclama restaurar la masia de Cal Bruixa, abandonada dins de Can Batlló
  • CA

JuntsxCat reclama al govern Colau que rehabiliti la masia de Cal Bruixa, situada dins del recinte industrial públic de Can Batlló (Sants-Montjuïc) i en un estat molt precari de conservació. El grup municipal presentarà un prec al proper ple perquè es restauri l’immoble i es catalogui un antic mosaic ceràmic dedicat a Sant Peregrí a la façana de la masia i un rellotge a l’entrada del complex.

El casalot de Cal Bruixa, també anomenat antigament Cal Paretó, està actualment abandonat malgrat que té rang de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Està ubicat a l’altura del carrer Parcerisa número 8 i data de 1880. Gràcies al Canal de la Infanta (1819) tota la vall del Llobregat, que es dedicava a l’agricultura de secà, va poder adoptar cultius de regadiu i assolir una certa prosperitat a finals del segle XIX. “Aquesta masia i el seu entorn permet explicar el model agrícola català i entendre com funcionava una explotació agrícola autosuficient”, defensa JxCat en una nota difosa aquest dijous.

“En els darrers temps l’interior de la masia ha estat sotmesa a espoli, i part de la seva infraestructura ha estat extreta per ser comercialitzada com a ferralla“, lamenta el regidor Jordi Martí Galbis a la nota. Entitats de defensa del patrimoni santsenc han defensat durant anys la rehabilitació d’aquesta masia en el marc de la transformació de Can Batlló i el districte va anunciar el 2015 que l’amnistiava de la piqueta, però fins ara la inversió municipal ha oblidat aquesta intervenció i han prioritzat la reconversió de les naus del consistori en grans equipaments de ciutat. La gran inversió d’aquest mandat a Can Batlló, segons va anunciar l’Ajuntament, és el nou parc entre naus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa