Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat i Cs reclamen més mesures contra “la inseguretat” de les dones al transport públic
  • CA

La presidenta del grup municipal de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha reclamat aquest dimarts al Govern d’Ada Colau una “acció contundent” per protegir les dones en el transport públic, ha informat el partit en un comunicat. Aquesta petició arriba després de conèixer-se l’estudi Mobilitat des d’una perspectiva de gènere a Barcelona, de Racc i Zurich Assegurances, que constata que el 40% de les dones han patit una situació d’assetjament físic o verbal mentre es desplaçaven de dia per Barcelona, mentre que la mateixa estadística es queda en el 24% en el cas dels homes.

És per això que Artadi ha demanat al Govern municipal que acceleri les mesures a què es va comprometre al juliol quan va acceptar un prec de JxCat per elaborar un pla integral per evitar l’assetjament i els abusos sexuals a les dones en el transport públic: “És imprescindible detectar els punts foscos per donar una solució a la inseguretat que patim les dones”, ha sostingut.

En la mateixa línia, la regidora Marilén Barceló, de Ciutadans, ha fet una piulada titllant les dades d'”esborronadores”. I ha reclamat que s’apliquin “els protocols i mesures preventives” per protegir les dones. Amb un dard enverinat cap al govern municipal, Barceló ha assegurat que “cal menys propaganda populista i més seguretat real per a les veïnes”.

Segons la regidora de Ciutadans, això evidencia el “grau d’inseguretat” que travessa la ciutat actualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa