JxCat exigeix que es mantinguin les ajudes a entitats animalistes

"Que es mantinguin les ajudes a entitats gestores de la colònies de gats no és excusa", lamenta Jordi Martí

El portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jordi Martí, ha demanat aquest divendres al govern municipal que mantingui les subvencions a entitats que treballen pel benestar animal, i no només les de les plataformes gateres. En un comunicat, Martí ha recordat que totes les entitats duen a terme “un gran treball complementari, i sovint supletori al qual porta a terme l’Ajuntament”. Per aquest motiu ha demanat una rectificació.

“Que es mantinguin les ajudes a les entitats gestores de la colònies de gats urbans no és excusa per retirar el suport a la resta, i menys en el context d’un pressupost municipal expansiu”, ha afegit el regidor. Fonts municipals han explicat a Europa Press que, abans de prendre la decisió, es va parlar amb les entitats que s’havien presentat a l’anterior convocatòria –haguessin rebut subvenció o no– per informar sobre la situació.

Les mateixes fonts han explicat que “tenint en compte que la quasi totalitat de les subvencions eren per a entitats gateres, semblava més oportú fer una convocatòria específica”, i han afegit que cap entitat va mostrar reticències ni es va manifestar en contra de la decisió.

El consistori preveu que per a aquesta convocatòria la quantitat destinada creixi prop d’un 10% respecte de la de l’any passat “ja que el govern municipal reconeix la important tasca que les entitats realitzen pel benestar” dels gats forals.

Més informació

Nou comentari