Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi: “Ja s’està veient” a Barcelona l’opció d’un tripartit al Govern
  • CA

La vicepresidenta de JxCat i candidata a la llista de les eleccions catalanes del 14 de febrer, Elsa Artadi, ha assegurat que l'”única garantia que segur” hi haurà un Govern independentista és que JxCat guanyi les eleccions, perquè només donaran suport a aquesta opció. En una entrevista d’Europa Press, la també regidora de l’Ajuntament de Barcelona ha assenyalat un tripartit de facto al consistori entre ERC, PSC i els Comuns. Preguntada per si ho veu possible al Govern, ha respost que “ja s’està veient a Barcelona”. Creu que els comuns fins i tot estan fent bandera d’això, en referència a les lloances de l’alcaldessa Ada Colau als pactes d’esquerres.

Per Artadi no hi ha altra full de ruta sobre la taula que una entesa exclusiva entre els partits independentistes: “Jo només m’imagino un govern independentista”, ha subratllat. Considera que, després dels últims 3 anys, ara no es pot renunciar a tot: “No ens imaginem que el 2021, tot d’una i màgicament, puguem dir a l’independentisme que hem decidit que aquest projecte compartit, tants anys lluitats i tants avenços aconseguits, de cop i volta l’abandonem”.

Després que la CUP s’hagi obert a entrar al pròxim Govern, Artadi ha advertit que coneixen “diferents versions” dels anticapitalistes, de manera que vol veure el seu projecte. Segons ella, ha d’haver-hi un govern independentista que estigui al carril central del catalanisme i treballi per afrontar la crisi sanitària i socioeconòmica.

“La pastanaga dels indults”

D’altra banda, ha retret als comuns abstenir-se sobre la llei d’amnistia al Parlament i els ha acusat de posar-se “de perfil en tot, no només amb l’independentisme i la repressió”. Ha advertit que tots els partits, també Podemos, hauran de posicionar-se quan el text arribi a al Congrés a mitjans de març.

A més de criticar la gestió de Govern de Pedro Sánchez, ha lamentat que, davant la proximitat de les eleccions catalanes, treguin “la pastanaga dels indults, sense cap tipus de decència ni pudor”. Ha recordat que ho fa després que la Fiscalia retirés el tercer grau als presos d’l’1-O i que no s’hagin fet passos per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

“Passarà alguna cosa abans de les eleccions? No, és clar que no, com tampoc va passar res abans ni després dels PGE. Bé, sí que va passar: hi va haver més repressió”, ha argumentat. Així, ha defensat que l’independentisme canviï d’estratègia a Catalunya, a l’Estat i a Europa si vol forçar el Govern a una negociació. Sense voler assenyalar directament ERC, Artadi ha demanat a l’independentisme més exigència i ambició per avançar, cosa que no s’aconseguirà “si se segueix sent complaent, còmplice i s’acompanya tot el que es fa a Madrid”.

“No podem explicar què passa a Catalunya ni forçar que realment hi hagi una negociació si se li diu ‘sí’ a tot al Govern sense cap contrapartida. Es necessita un canvi, una manera diferent de fer de l’independentisme”, ha dit. Per a ella, caldria reprendre el fil de tardor de 2017, després de considerar que els camins provats aquesta legislatura no han funcionat. Sobre si s’ha de reactivar la taula de diàleg després de les eleccions, Artadi ha puntualitzat que el que ha de “començar de zero és una negociació amb l’Estat” però que no s’aconseguirà si no hi ha cap tipus d’exigència des de l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa