Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts acusa Colau de “manca de cultura democràtica” per atacar els mitjans

El portaveu de JxCat a l’Ajuntament, Jordi Martí ha demanat aquest dimarts a l’alcaldessa, Ada Colau que treballi per la seguretat de la ciutat i no critiqui els mitjans de comunicació que informen dels aldarulls. En aquest sentit, ha insistit que cal que el govern municipal “reconegui la realitat”, incrementi els controls de policia, doti de més autoritat la Guàrdia Urbana i treballi perquè es compleixin les normes i ordenances.

Les paraules de Martí són la reacció a un post d’Instagram que ha fet Colau aquest dimarts. “Per què les notícies diuen que només Barcelona té un problema de violència? Evidentment que ens preocupa i lamentem aquesta mort: volem que els Mossos d’Esquadra investiguin a fons i es faci tot el necessari perquè no es repeteixi, però ja n’hi ha prou de difamar Barcelona”, ha assenyalat Colau.

Per a Martí, aquesta crítica als mitjans denota una “preocupant manca de cultura democràtica”. A la mateixa vegada, ha recordat que els aldarulls i la mort del jove són “fets gravíssims”. Des del seu punt de vista, el govern “minimitza i treu importància” aquests fets. Pel que fa a la seguretat en general, Martí diu que no s’han produït deficiències només durant la Mercè, sinó que l’alcaldessa ha estat tres anys i mig “absent” i delega tota la responsabilitat a l’alcaldia de Seguretat, a càrrec d’Albert Batlle.

La reacció crítica d’ERC contra Colau i Collboni contra els Mossos

Representants d’altres partits també han parlat aquest dimarts dels aldarulls. Un d’ells és el líder d’Esquerra Republicana (ERC) a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que ha criticat en una entrevista a Catalunya Ràdio la mala organització dels espais de sortida de diferents concerts, com els de l’avinguda Maria Cristina. L’assassinat del jove i els aldarulls del passat, ha afegit Maragall, es podrien “haver evitat amb un disseny més intel·ligent”.

Per part seva, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha reconegut que res del que ha passat “es pot minimitzar”, però, alhora, ha recordat que la responsabilitat no és només del consistori. “L’Ajuntament ha fet tot l’esforç, però no és una qüestió única de l’Ajuntament, també és del Departament d’Interior”, ha indicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramona Borras a setembre 27, 2022 | 16:41
    Ramona Borras setembre 27, 2022 | 16:41
    La sra.Colau sempre té excuses per tot....s' ha de reconèixer que "labia" en té i molta.....però llogica i sentit comú molt poc.Es veritat que fa moltes obres ,però després no fa el suficient manteniment de res.I mentres no és posi dura amb aquest incivisme que hi ha i aquesta benevolència amb la violència,robos,falta de neteja i recollida de escombraries crec que bcn no podrà ser la ciutat que era abans,que antres ella i el seu equip a l'alcaldia.....prou d'excuses Sra.Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa