Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Josep Bou obre la porta a ser alcaldable per un altre partit
  • CA

Josep Bou, l’actual cap de files del PP a Barcelona, clarifica públicament per què renúncia a repetir com a alcaldable popular el 2023. I, sense embuts, obre la porta a encapçalar una altra candidatura si el venen a buscar. Alimenta, així, l’especulació que fa mesos el dibuixa com a cap de cartell de Vox davant l’escassetat de lideratges per a la ultradreta a la capital.

Bou ha exposat públicament que plega perquè se sent arraconat al PP. Segons ell, el seu perfil independent i no sotmès a la disciplina de partit ha fet que les relacions s’hagin deteriorat cada cop més fins a un trencament definitiu. “Des del dia després d’entrar a l’ajuntament em vaig adonar que no em volien”, ha dit en una roda de premsa recollida per l’agència ACN. De fet, ha comparegut fora de l’Ajuntament, a l’Hotel Duquessa de Cardona: “Estic aquí per explicar-los coses que vostès no saben i que crec que els meus votants i els ciutadans de Barcelona tenen dret a saber”.

Diu que fa mesos que la cúpula popular a Catalunya l'”aparta” i l'”exclou” fins al punt de no convocar-lo als actes del partit –com una visita d’Isabel Díaz Ayuso– o esborrar-lo de fotografies –”el fotògraf del partit buscava un arbre que em tapés”–. És més, sosté que els companys de grup municipal van intentar enganyar-lo per a que cobrés la meitat del sou que li corresponia com a regidor aprofitant que no coneixia el funcionament de l’administració.

També ha acusat a l’aparell del partit a Catalunya d’inventar “informacions falses” com que “tenia diners a Andorra”. Va reunir tot el seu memorial de greuges en un dossier per a Alejandro Fernández, president del PP català, però sosté que en comptes de donar-li suport es va alinear amb la tàctica d’aïllar-lo. Li havia enviat també al líder estatal, Pablo Casado, que li hauria expressat suport i ànims. Amb el seu successor, Alberto Núñez Feijóo, admet que no hi ha parlat ara per ara i creu que si de cas hauria de ser el polític gallec qui el contactés.

Proper mandat amb altres sigles

Tot i així, té intenció de conservar l’acta de regidor del PP fins que acabi el mandat actual. “Em dec als meus votants, que em van triar per representar-los durant quatre anys”, ha justificat. Sobre la tensió amb l’altre regidor del PP al consistori, Òscar Ramírez, ha confiat que puguin entendre’s els mesos que queden fins al maig de 2023.

El proper cicle de 4 anys podria dedicar-se a la política municipal o tornar a la vida d’empresari. Assegura que no buscarà activament ser alcaldable d’altres partits, però que si el venen a buscar s’ho pensarà: “Jo no trucaré a cap porta. Però si em venen a trucar, ja en parlarem”. En canvi, ha deixat clar que no marxaria a Valents, encapçalat per la regidora Eva Parera. Ha admès obertament que no té bona relació amb la formació hereva de Manuel Valls.

Ni escissions ni nou partit

Ha recordat, com ja va dir a televisió, que si en comptes d’haver-lo reclutat Pablo Casado per encapçalar el PP ho haguessin fet els líders de Ciutadans o Vox el 2019 també hauria acceptat. “No soc un arribista, jo no vaig trucar a ningú. A mi em van venir a buscar [Casado] i em van utilitzar per evitar que el PP desaparegués de l’Ajuntament de Barcelona i em va estar bé que m’utilitzessin”, ha afegit Bou.

Tanca la porta per complet a fundar ell un partit o emportar-se militants del PP: “Jo no soc un traïdor. Simplement marxo. Ells que facin el que vulguin, que ja són grandets”. Els portaveus oficials del PP a Barcelona declinen comentar les paraules de Bou, segons ACN.

Més notícies
Josep Bou en barretina al seu despatx / Jordi Play
Les frases memorables de Josep Bou a l’Ajuntament de Barcelona
Notícia: Les frases memorables de Josep Bou a l’Ajuntament de Barcelona
Comparteix
El regidor del PP, que no repetirà com a alcaldable, ha marcat distàncies amb la política convencional amb un estil abrandat i controvertit
El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, fent un discurs / ACN
Josep Bou llença la tovallola: renuncia a ser candidat del PP
Notícia: Josep Bou llença la tovallola: renuncia a ser candidat del PP
Comparteix
Bou va ser candidat independent del PP i havia lamentat la falta de suport del partit per tornar a ser candidat
L'estat en què va quedar el cotxe del regidor del PP Josep Bou després de cremar-se / Cedida
Colau apressa Bou a rectificar i disculpar-se per l’afer del cotxe cremat
Notícia: Colau apressa Bou a rectificar i disculpar-se per l’afer del cotxe cremat
Comparteix
El popular es resisteix a admetre que l'incendi va ser fortuït i anuncia una denúncia a Fiscalia
Josep Bou en barretina al seu despatx / Jordi Play
Josep Bou: “He trobat a faltar que el PP català em donés suport”
Notícia: Josep Bou: “He trobat a faltar que el PP català em donés suport”
Comparteix
ENTREVISTA | El líder municipal del PP parla sense embuts de les divergències amb l'aparell del partit a Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 20, 2022 | 13:42
    ciutadà juliol 20, 2022 | 13:42
    El sr. Bou té uns principis, però si cal en té uns altres. Una persona de conviccions fermes, vaja.
  2. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a juliol 20, 2022 | 13:45
    d'on no n'hi ha no en raja juliol 20, 2022 | 13:45
    el jose buye y villano, no toca ni quarts ni hores, és el millor exemple que qualsevol tarambana potser creure's que potser polític, clar primer com a peperu i és clar ara anirà a tocar la porta dels altres hereus del franquisme
  3. Icona del comentari de: Antifa a juliol 20, 2022 | 16:44
    Antifa juliol 20, 2022 | 16:44
    El típic renegat utilitzat com un "clinex" per l'ocupant. Els botiflers com Bou son un efecte col·lateral de l'ocupació espanyola durant tants de segles. Però, cal perdre tant de temps amb aquesta mena de gent ? Aquest repugnant ex-membre de FN, sembla que esperi que el vinguin a cercar de l'altra facció, i alhora escissió, del PP el partit fundat el 1976 per 7 ex-ministres de franco, és a dir VoX.
  4. Icona del comentari de: Independentista a juliol 21, 2022 | 08:07
    Independentista juliol 21, 2022 | 08:07
    El Sr. Bou no toca quarts ni hores, cert. Però els polítics que s'autoanomenen independentistes , tampoc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa