L’independentisme pren els carrers el dia que fa un mes de la sentència

Els Mossos impedeixen que els manifestants accedeixin a vies com el carrer Bruc

Desenes de persones han tornat als carrers en el dia que fa un mes de la publicació de la sentència del Procés. Unes 300 persones citades als Jardinets de Gràcia han iniciat una marxa des de la Diagonal i per altres carrers del centre. Aquesta protesta, convocada per CDR Barcelonès, ha interromput el trànsit del centre de la ciutat, en la línia de les mobilitzacions que s’han viscut a la capital catalana aquesta setmana. En un dels darrers moments de la protesta, s’han fet barricades al centre del carrer Bruc amb contenidors cremats.

Alhora hi ha dues cites més convocades per aquest vespre. Una, al davant de la delegació del govern espanyol per protestar contra la repatriació d’un home detingut durant les protestes. L’altra, la concentració diària a l’avinguda Meridiana a l’altura del passeig de Fabra i Puig. 

Pel que fa a la marxa convocada pels CDR, al carrer Roger de Llúria amb Diagonal s’ha iniciat amb la primera trobada entre Mossos d’Esquadra i manifestants. Dues furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) han establit un cordó per evitar l’avenç de la protesta. Els manifestants tenien la intenció de seguir cap a Bruc, però s’han aturat davant de la línia policial. “Perros guardianes del orden y la ley, asesinos a sueldo abuso de poder”, criden alguns manifestants. Altres càntics, ja clàssics, com “no us mereixeu la farlopa que us foteu!” se succeeixen. 

De seguida que la protesta s’ha plantat davant del cordó, les dues unitats que formaven la línia s’han convertit en quatre. Cap a les 20.05 hores, però, la protesta ha seguit el seu recorregut i han deixat enrere els Mossos. Més endavant, han continuat els xocs sense incidents entre la policia i la marxa. La manifestació ha topat amb una segona línia policial establerta a Bruc amb Mallorca. En aquest cas quatre unitats d’antiavalots han evitat el pas de la protesta cap a la delegació del govern espanyol.

Allà hi havia desenes de persones que han llegit un manifest com a denúncia de la situació de l’Ayoub, un jove estranger detingut a Lleida i enviat Madrid per ser deportat. Després han enfilat el carrer Mallorca, cap a la protesta dels CDR i Arran. Una vegada allà, han tornat a llegir el text reivindicatiu i han cridat consignes contra els CIE i la policia. Paral·lelament, els independentistes entonaven crits que demanaven la llibertat dels presos polítics.

Una membre de Tanquem els CIE, Áurea Martín, ha explicat al TOT Barcelona que la detenció de l’Ayoub es va produir el 18-O a Lleida, durant una manifestació contra la sentència. El jove esperava la seva nòvia quan va ser arrestat i, finalment, traslladat al Centre d’Internament d’Estrangers. Martín detalla que l’Ayoub porta tres anys vivint a Lleida i és originari del Marroc. La protesta ha estat motivada pel trasllat del jove a Madrid amb la intenció de deportar-lo al Marroc.

Finalment, els Mossos d’Esquadra han impedit també l’arribada dels manifestants a la plaça Urquinaona. Moments abans la consigna de la protesta era clara: “Urquinaona: ho tornarem a fer!”. La policia catalana, però, ho ha evitat i els mobilitzats han girat cua.

Més tard, uns quants han mogut tres contenidors i, aprofitant uns trossos de cartró, han calat foc al mobiliari. En paral·lel, alguns veïns els retreien l’actitud, cosa que ha derivat en crits entre ells i els manifestants. Algunes persones han baixat per apagar el foc i han mogut un dels contenidors, que finalment no s’ha cremat. Els Mossos d’Esquadra han demanat la presència dels Bombers, que han arribat en uns 10 minuts. Després d’això, les reivindicacions a peu de carrer, s’han esvaït al centre de la ciutat. 

Nou comentari