Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hoffman (MWC) i Quim Torra, primeres reunions a l’agenda del govern Colau-Collboni
  • CA

Ada Colau i Jaume Collboni han reunit aquest dijous al matí per primer cop als 18 membres del nou bipartit Bcomú-PSC i han celebrat la primera comissió de govern. En sortir-ne han explicat als mitjans de comunicació quins temes han abordat i les primeres reunions institucionals que tenen a l’agenda. Aquest mateix migdia es trobaran amb l’organització del Mobile World Congress, entre els que hi haurà el dirigent patronal John Hoffman. El plat fort polític, però, serà la trobada personal d’Ada Colau i el president de la Generalitat, Quim Torra, dimarts 30 de juliol. 

L’alcaldessa va sol·licitar una trobada tant a Torra com al president espanyol Pedro Sánchez tot just després de ser investida. Colau i Collboni han fet èmfasi en què volen “reactivar” les relacions amb el Govern de la Generalitat, que segons ells han estat “una mica aturades” darrerament pel cicle electoral. Li demanaran, ha dit el tinent d’aldalde socialista, tornar a reunir la comissió bilateral i desencallar inversions i serveis pendents a la ciutat.

“Volen una relació correcta, lleial, sincera amb Torra, que fonamentarem en l’agenda ciutadana i social”, ha dit el socialista. Ha assegurat que no li demaran res “per al govern municipal” sinó per als barcelonins, és a dir, pressupost i acció política per temes com les escoles bressol o l’habitatge públic. La cita amb Sánchez no té data de moment.

 

Demà mateix tindrà lloc una primera trobada amb representants de la Generalitat, concretament d’Interior, a la Junta Local de Seguretat que acollirà el consistori. Collboni, que a partir d’ara s’encarregarà de les relacions institucionals de l’Ajuntament, ha augurat que hi haurà “propostes i anuncis” per fer front a la crisi d’inseguretat de la ciutat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa