Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guillem Agulló, Neus Català i l’1-O encara esperen carrer

El grup municipal d’ERC ha anunciat que reclamarà a la comissió municipal el desbloqueig dels canvis del Nomenclàtor, ja aprovats al consistori. En concret, demanarà per mitjà d’un prec a la comissió de Drets Socials que la Plaça U d’Octubre o els carrers dedicats a Neus Català, Guillem Agulló i Natividad Yarza esdevinguin una realitat el més aviat possible. Els republicans consideren vital la presència en clau d’homenatge de totes aquestes personalitats de caràcter antifeixista als carrers o places de la capital catalana.

“Denunciem una situació de paràlisi envers alguns canvis en els carrers i places de la ciutat que resten sense resoldre des del 2016“, ha afirmat la regidora Gemma Sendra en referència a la petició d’Agulló -el jove valencià assassinat per neonazis el 1993- atès que va ser aprovada el 2016 a l’Ajuntament i ratificada el 2018 a través d’una proposició impulsada per la CUP.

També volen dedicar un espai específic a la lluitadora antifeixista Marina Ginestà

Sendra també ha avançat que Esquerra afegirà una altra petició per tal de dedicar un espai específic de la ciutat a Marina Ginestà, lluitadora antifeixista durant la guerra civil. “Creiem que mereix un espai públic a Barcelona”, ha apuntat Sendra.

Els casos que resten pendents de resolució són l’esmentat d’Agulló d’ençà 2016, i de 2019 d’un carrer que porti el nom de la primera alcaldessa de Catalunya, la republicana Natividad Yarza -elegida en les eleccions celebrades el gener de 1934- de la qual enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement; la lluitadora antifranquista i supervivent de l’Holocaust Neus Català, així com la de la Plaça de l’U d’Octubre a la cantonada entre els carrers Llívia i Renaixença, a Horta-Guinardó. El grup municipal d’ERC va presentar una proposició al districte que donava resposta a la petició i que va tenir el suport de 1.300 signatures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa