Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El regidor ‘amotinat’ contraataca i es proclama nou líder del grup de Cs
  • CA

Nou capítol en la guerra interna que ha esclatat aquest dijous a Ciutadans Barcelona. El fins ara regidor del grup municipal taronja Paco Sierra nega haver estat expulsat de la formació i es reafirma com a nou president del grup municipal, un càrrec que, assegura, ha aconseguit de manera “democràtica” i no fent un cop intern, tal com apunta el partit.

En declaracions a l’ACN, Sierra afirma que no ha rebut cap notificació “ni en temps ni en forma” sobre la suposada expulsió que ha anunciat aquest dijous en un comunicat la direcció de Ciutadans i apunta que la decisió de canviar de lideratge a la formació es va prendre en una reunió celebrada dilluns entre els tres regidors del grup municipal. Segons la versió del regidor taronja, la proposta de reorganització interna per cessar la coordinadora va tirar endavant amb dos vots a favor i un en contra, el de Luz Guilarte, a qui la direcció de Cs continua defensant com a legítima presidenta del grup.

No hem fet cap cop d’estat, ni cap pronunciament, ni res“, insisteix Sierra, que assegura que el procés que hauria acabat amb aquest relleu al capdavant del partit només és un “exercici democràtic de funcionament d’un grup municipal que es determina per majoria”. Sobre el contingut concret d’aquesta reunió, el regidor de Cs apunta que se li va oferir a Guilarte “fins a 18 vegades” la possibilitat de continuar com a presidenta, això sí, accedint als canvis organitzatius que proposaven els altres dos membres del grup.

Sense intenció d’abandonar el partit ni l’Ajuntament

Sierra també ha subratllat que, encara que al final prosperi un expedient i l’expulsin del partit, ell continuarà sent regidor de Ciutadans a l’Ajuntament perquè, segons ha dit, el reglament del consistori així ho permet. A més, el regidor ha negat taxativament les acusacions d’haver trucat a la porta d’altres formacions. “Ni marxo a un altre partit, ni he militat en cap altre partit que no sigui Cs des del 2010. És un atac al meu honor. No tinc intenció d’abandonar el vaixell, més aviat el contrari, la intenció és prendre el rumb d’aquest vaixell a Barcelona, perquè pugui tenir representació Cs el 2023 a BCN”, ha conclòs.

Expedient obert

Cal recordar que l’executiva del partit ha emés aquest dijous un dur comunicat on anunciava la decisió d’expulsar a Sierra de la formació per provar de desvancar a Guilarte registrant un escrit al consistori amb el qual “pretén autoproclamar-se president i canviar així la configuració del grup”.

En el comunicat, Cs també explica que li han arribat notícies de la voluntat i intent de Sierra d’integrar-se a les llistes electorals d’altres formacions de cara a les pròximes eleccions municipals de 2023. Per tot plegat, la direcció del partit ha decidit iniciar el procés d’expulsió del seu actual regidor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 20, 2022 | 23:17
    Pere Llimonera i Citronell octubre 20, 2022 | 23:17
    Paco, Paquito, Paquete. Venga repite conmigo: Yo soy epañó epañó epañó, yo soy epañó, epañó, epañó!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa