Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guardia Civil intervé en l’acte de la CUP contra els creuers al Port

Les campanyes electorals sempre deparen imprevistos d’última hora que trastoquen les atapeïdes agendes polítiques. Aquest ha estat el cas de la CUP, que aquest divendres ha vist com la Guardia Civil i la Policia Portuària es convertien en els convidats sorpresa de l’acte en contra dels creuers que han celebrat aquest matí al Port de Barcelona. Els agents han acudit al passeig de l’Escullera i han retingut durant uns minuts dos militants de la formació anticapitalista, entre els quals es trobava la diputada al Congrés dels Diputats Mireia Vehí, per desplegar una pancarta gegant amb el missatge Prou Creuers des d’un dels ponts que donen accés a les terminals de la zona portuària de la capital catalana.

La intervenció anecdòtica dels agents -que també han requisat la pancarta durant uns quants minuts- ha acabat sense més incidents, però amb els policies aixecant una acta contra la formació per la celebració d’aquesta acció, de la qual els efectius han manifestat que no tenien cap mena de coneixement, malgrat emparar-se en un acte de la campanya electoral dels anticapitalistes.

Agents de la Policia Portuària identifiquen la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant / CUP
Agents de la Policia Portuària identifiquen la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant / CUP

La CUP ha decidit celebrar aquest acte el mateix dia que es produïa l’arribada a la terminal A del Port del creuer MSC World Europe, un gegant amb capacitat per a prop de 6.000 passatgers que ha col·lapsat aquest matí les entrades a la zona portuària amb la presència de taxis i autocars. “Només avui han arribat quatre creuers a Barcelona. Això és possible gràcies a l’acord del 2018 entre l’Ajuntament i l’autoritat portuària per limitar a set les terminals”, ha denunciat la diputada al Parlament dels anticapitalistes Eulàlia Reguant.

Taxa municipal per les emissions contaminants

El seu relleu al faristol l’ha agafat la candidata Basha Changue, que ha assegurat que el model actual és insostenible i que ha emplaçat les diferents administracions implicades a prendre mesures per reduir de manera efectiva aquesta arribada massiva d’embarcacions. “Descentralitzar el turisme no funciona. L’única solució és que els creuers tendeixen a decréixer fins a arribar a zero“, ha assenyalat Changue, que ha proposat l’establiment d’una taxa municipal per les emissions de gas hivernacle que provoquen aquests vaixells.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roger de Bruc a maig 19, 2023 | 17:22
    Roger de Bruc maig 19, 2023 | 17:22
    Pèssima configuració de la pàgina. La publicitat es menja els marges del text.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa