Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esteva (COC): “Barcelona permetrà els Jocs però no els liderarà”

El president del Comitè Olímpic Català (COC), Gerard Esteva, sosté que la ciutat de Barcelona dóna suport als Jocs d’Hivern tàcitament però lamenta que no s’impliqui en aconseguir que prosperi la candidatura pel 2030. “Barcelona va decidir donar un suport discret als Jocs”, segons ha dit el també president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

En una entrevista amb MónEsport, Esteva ha criticat la posició del govern municipal sobre el projecte Barcelona-Pirineus 2030. “Barcelona permetrà que [els Jocs] es facin, però no ho liderarà. Pitjor seria que s’hi oposessin… És trist, però és el que tenim”, ha reconegut. Fins ara l’executiu d’Ada Colau i Jaume Collboni ha estat molt prudent sobre la celebració de la cita, sense una oposició clara però expressant reticències. L’alcaldessa, per exemple, va posar en dubte que hi hagués prou neu a les estacions d’esquí d’aquí 8 anys a causa del canvi climàtic.

Esteva ha avançat que la capital catalana hauria d’acollir moltes proves si s’aprova la candidatura: “Barcelona té una posició neutra, però s’hi hauran de fer moltes proves a la ciutat. Totes les disciplines de gel, que suposen un 40% de l’activitat, s’han de fer en una ciutat”. “Barcelona no lidera res positiu en aquests moments, per tant no és estrany que no vulgui liderar els Jocs Olímpics d’hivern”, ha reblat. El president de la UFEC s’ha significat contra el govern barceloní en més d’una ocasió i fins i tot ha sonat el seu nom com a alcaldable de llistes de centre-dreta moderada.

També ha posat xifra a la inversió que necessitarien els Jocs: 1.200 milions d’euros. Segons Esteva, provindrien “en gran part del COI i l’altra part de ticketing i patrocinadors”. “No és necessària una inversió pública”, ha assegurat. Tot i així, seria “l’excusa” per mobilitzar pressupost cap a la millora de “les comunicacions entre Barcelona i els Pirineus”. “Sincerament, que el tren de Puigcerdà a Barcelona sigui més lent ara que fa cinquanta anys, és una vergonya com a país. Però la vergonya ja hi és ara, amb Jocs Olímpics o sense”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a febrer 13, 2022 | 10:25
    JordiP febrer 13, 2022 | 10:25
    L'enginyer Pearson va projectar el tren a Sabadell pensant en fer-lo arribar a França. Per això és d'ample de via europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa