Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat canvia la pancarta dels presos per una altra per la “llibertat d’expressió”
  • CA
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decdit aquest divendres acatar l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar la pancarta del balcó de Palau que demana la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La Generalitat ha obeït l’òrgan de l’Estat, com ja va fer l’Ajuntament. La pancarta del Palau de la Generalitat ha estat substituïda per una altra en què es pot llegir “Llibertat d’opinió i expressió, Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans”. 
Ara bé, ha anunciat que es querellarà contra aquest organisme. “Les resolucions de la JEC són manifestament injustes perquè són arbitràries”, ha assegurat en un comunicat en el que també afirma que “els membres d’aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l’estrada del Tribunal Suprem”. 
Així doncs, Torra ha retirat al voltant de dos quarts d’una d’aquest divendres els símbols penjats a la façana del Palau de la Generalitat. No obstant, ha avisat que “el cap del Govern vol deixar clar que no s’aturarà en la defensa de la llibertat d’expressió, amb totes les conseqüències que hagi d’assumir”.
 

Torra també ha denunciat “l’estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret d’autodeterminació”, i ha recordat que “dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa