Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
García Márquez es retroba amb Carme Balcells a la seva nova plaça

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquesta tarda la plaça Carme Balcells en un acte on l’alcaldessa, Ada Colau, i el fill de l’agent literària, Luís Miguel Palomares, han destapat la nova placa amb el nom de Carme Balcells. La plaça està al districte de Sant Martí, entre els carrers de la Selva de Mar i del Treball, i just davant de la biblioteca Gabriel García Márquez, un dels escriptors que no serien qui són sense la figura de Carme Balcells.

La inauguració arriba avui després que el juliol de l’any passat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat Jordi Martí, de Barcelona en Comú, anunciés que la proposta de batejar un espai amb el nom de l’agent literària havia estat aprovada al nomenclàtor. Carme Balcells, que va néixer el 1930 a les Oluges i va morir el passat 2015 a Barcelona, va ser una de les agents literàries més respectades i influents del món editorial.

Balcells és considerada una de les artífexs en gran mesura del boom d’escriptors llatinoamericans a la Barcelona dels anys 60. Va representar fins a 6 escriptors guardonats amb Premis Nobel de Literatura: Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, Miguel Ángel Asturias, Camilo José Cela, Vicente Aleixandre i Pablo Neruda. Balcells, defensora ferma dels drets dels escriptors, va ser la responsable d’aconseguir millores significatives pels escriptors i les relacions editorials.

Altres espais amb noms nous

El passat diumenge 26 de març, l’Ajuntament de Barcelona va batejar el passatge que hi ha entre el carrer Pau Alsina i el carrer Sardenya, al barri de Gràcia, amb el nom de Manuel Cros i Grau, un antic jugador de l’Europa. Cros va ser un dels jugadors del futbol barceloní més influents als anys 20, al costat d’altres grans noms com Zamora i Samitier. Per aquest motiu, i després de les demandes de l’Europa, el passatge que passa just per sota de l’estadi, i que fins ara encara no tenia nom, es passa a dir Passatge Manuel Cros i Grau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa