Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Gàl·lia de Colau que resisteix a Sarrià-Sant Gervasi

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha estat el gran feu de Xavier Trias aquestes eleccions. L’exbatlle i candidat de Junts ha tret en aquesta zona de la capital catalana els millors resultats de la ciutat aquest 28M, imposant-se amb un 40,03% dels vots i situant el PP com a segona força a una distància considerable amb el 12,92% dels suports.

El domini de Trias s’ha fet patent en tots els barris i seccions censals d’aquest districte de Barcelona amb l’excepció de la zona que compta amb més territori si mirem els metres quadrats, però a la vegada amb menys habitants. Es tracta d’un dels coneguts com a barris de muntanya, en concret, de les Planes, que correspon a la secció censal número 1.

Aquest barri de la Barcelona de les alçades ha trencat la tònica dominant a tot el districte i ha donat la victòria en aquests comicis a la fins ara alcaldessa i candidata dels Comuns, Ada Colau, que ha concentrat 25,63% dels suports amb un total de 174 vots. La victòria de Barcelona En Comú, però, ha estat per la mínima, ja que només 57 vots han separat la formació del partit liderat per Trias, que ha assolit en total 117 vots en aquest barri.

Una victòria que no maquilla els resultats globals

La tercera força en discòrdia és el PSC, que es queda molt a prop del candidat de Junts amb 108 paperetes. La CUP treu el cap com a cinquena força amb 51 vots, però no aconsegueix desbancar ERC de la quarta posició amb 93 votants. Malgrat els bons resultats en aquest barri concret, els Comuns es queden com a quart partit més votat en el districte de Sarrià-Sant Gervasi aquest 28M per darrere del PP -que irromp amb força- i del PSC amb només el 10% del total de vots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa