Foment menysté el moviment contra l’ampliació de l’aeroport

La patronal Foment espera que la Generalitat i l'Estat reprenguin el diàleg sobre el futur de l'aeroport

A pocs dies perquè expiri el termini perquè AENA rubriqui el document DORA, on han de constar les inversions per als propers cinc anys de l’ens gestor, els partits reforcen les seves posicions i també la societat civil.

Aquest diumenge, milers de persones es van concentrar a Barcelona per protestar contra els plans d’ampliació de l’aeroport del Prat, un projecte que de moment ha quedat aparcat, però que en qualsevol moment és podria reprendre si hi ha acord d’última hora amb Aena. El moviment ecologista ha fet una demostració de força aplegant una multitud d’entitats i manifestants procedents de tot Catalunya per alertar del perill que suposa ampliar una infraestructura com el Prat, que ja consideren sobredimensionada en la seva mida actual, en plena emergència climàtica.

Una exhibició de força que la patronal Foment del Treball menysté: el seu president, Josep Sánchez Llibre, mostra “respecte” per la manifestació, però afegeix que “no és tan important ni té la rellevància suficient per poder plantejar que la infraestructura no arribi a bon port”. En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Sánchez Llibre també s’ha mostrat confiat que la Generalitat i l’Estat puguin reprendre la negociació sobre el projecte en els pròxims deu dies, abans de la data límit del 30 de setembre.

Tot el conflicte va esclatar quan el govern espanyol anunciés que les discrepàncies amb la Generalitat feien inviable la inversió de 1.700 milions d’euros d’Aena. L’operador volia injectar al Prat per augmentar la seva capacitat fins als 70 milions de persones, amb l’afegit que de retruc comportava la destrucció de la llacuna de la Ricarda, un paratge protegit per la Unió Europea. “Menys avions, més vida!”, crida una noia amb un megàfon a la mà dreta i llista de consignes a l’esquerra. La resposta ha estat massiva: 10.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 90.000 segons els organitzadors.

Comentaris

  Joan 20/09/2021 10:30 am
  Algú sap quan és fa la manifestació a favor de l'ampliació? perquè en som molts
  Borinots 20/09/2021 10:44 am
  Fomento són una colla de mal nascuts i sobretot vividors. El sanchez llibre, és un bufó, dels empresaris, tan debò el llibre, un dia s'enfonsi en la misèria, i sigui ell el menystingut
   Carles BCN 20/09/2021 2:56 pm
   Sisi, però els empresaris creen empreses i donen feina, agradi o no
  uno que vive en Tabarnia 20/09/2021 12:02 pm
  que enviin tots els parasits de fomen a pic i pala hi haviat s,acabara la construccio del aeroport

Nou comentari