Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estudiants contra la Junta Electoral: estelades i cartells de nou a la UB
  • CA

Un grup del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), juntament amb veïns del Raval, han respost les restriccions de la Junta Electoral de la Zona de Barcelona amb una encartellada groga i la pintada d’una estelada a les parets de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Després que divendres passat es retiressin els llaços grocs, estelades i altres elements contra la situació dels presos polítics, el sindicat independentista ha volgut respondre amb el missatge: “Si volen silenciar-nos, ens hi trobaran de cara”

Als cartells de color groc que s’han enganxat a la façana i als passadissos del centre universitari també s’hi podien llegir protestes “contra la censura”. A més, demanaven “una universitat crítica on es permeti la confrontació i el debat”, així com la “creació de coneixement sense restriccions”. És la resposta del moviment independentista de la UB davant una denúncia que va iniciar la plataforma de joves constitucionalistes S’ha Acabat, quan va demanar a la secció barcelonina de la JE que estudiés l’exposició de simbologia “partidista” a una institució pública com és la universitat barcelonina. 

Fonts de la Universitat de Barcelona han assegurat al TOT Barcelona que la direcció de l’ens públic no té pensada “cap acció de resposta immediata” ja que l’únic que van fer la setmana passada va ser “respondre a una demanda de la Junta Electoral”.

[r:1]

En un manifest, els estudiants del SEPC han criticat que es retiressin els símbols de caire “independentista o antirepressiu” que havien penjat “estudiants, docents i treballadors”. La universitat “no pot convertir-se en un espai buit de contingut”, ha afegit el comunicat abans de fer la crida a desobeir les indicacions de l’òrgan de control electoral.

Els cartells del SEPC i una finestra d'on penja una estelada. / D.C.

Els cartells del SEPC i una finestra d’on penja una estelada. / D.C.

A l’edifici de l’Espai de Recerca de la UB annex a la facultat del Raval es pot veure com encara hi penja una estelada i una cinta groga d’una de les finestres. Fonts de la UB expliquen que en tenen constància però que “no s’ha enviat cap advertiment al respecte”.

Més notícies
La Junta Electoral també ordena retirar les estelades de la façana de la UB
Notícia: La Junta Electoral també ordena retirar les estelades de la façana de la UB
Comparteix
L’entitat Joves per la Defensa de la Constitució havia denunciat la presència de símbols independentistes a la facultat de Geografia i Història

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa